Wisselvallig Doenrade vets zet sportief Jabeek ruim opzij: 7-2

Wedstrijdverslag Veteranen RKVVD

Hieronder vind u het verslag van de meest recente wedstrijd van de Veteranen van RKVVD.
Veel leesplezier!


Wisselvallig Doenrade vets zet sportief Jabeek ruim opzij: 7-2

Prima eerste helft uiteindelijke basis ruime overwinning

Na de afgelasting van vorige week tegen Vaesrade vets, stond deze koude zaterdagmiddag de derby tegen onze voetbalvrienden uit Jabeek op het programma. Door de weersomstandigheden werd al uitgeweken naar het voetbalveld van RKDFC, maar het duurde nog lang voordat er zekerheid kwam over het doorgaan van de wedstrijd. Uiteindelijk klonk rond de klok van twee het verlossende woord: ut giet oan! Dus maakten 16 Doonder vets zich op voor de clash tegen de buren van “onder aan de berg”. De wedstrijd in de najaarsreeks was geëindigd in een klinkende 0-7 overwinning, maar de verwachting was dat Jabeek vets zich niet weer zo gewillig naar de slachtbank zouden laten leiden.

Eerste helft

Om 16.00 uur floot interim schiri Jan (Jan, oprecht bedankt, je hebt echt super gefloten!!!) voor het begin van de wedstrijd. Al snel was te zien dat Doenrade vets de bovenliggende partij was. Nadat de eerste speldenprikken waren uitgedeeld (Bernard kreeg tot twee keer toe een schietkans in kansrijke positie, maar mikte beide malen over), was het al snel raak. Via Luc en Armand kwam de bal bij Hans, die Niels op fraaie wijze op maat bediende en Niels liet gastendoelman Janssen kansloos: 1-0. Doenrade vets bleef prima combineren en dit leidde al snel tot een verdubbeling van de voorsprong. Nu was het Niels die Maurice op de rand zestien bediende en als de bal daar terecht komt, weten we inmiddels wel wat er gebeurt. Maurice draaide de bal kundig buiten bereik van doelman Janssen in de rechterbenedenhoek: 2-0. Jabeek, met een stuk of vier nieuwe (jonge) gezichten, probeerde vanalles, maar werd simpelweg in alle linies overvleugeld. De koek was dan ook nog niet op, want na een werkelijk wervelende aanval via Armand, Hans, Niels en Bernard was het laatstgenoemde die de meegelopen Maurice op maat bediende: 3-0. Het middenveld kon aan de hand van “dreh- und angelpunkt” Armand steeds weer nieuwe aanvallen opzetten, daarbij gesteund door de flankspelers Hans en Bart en de altijd aanspeelbare en o zo lepe Maurice. Tel daarbij op dat er in de voorhoede twee hardwerkende spitsen in de hoedanigheid van Niels en Bernard rondlopen en de overmacht is verklaard.  Hoewel Doenrade vets beter bleef, begon de wedstrijd zich wat meer te stabiliseren. Zo kreeg ook Jabeek enkele kansen, veelal door afstandsschoten, maar keeper Twan keepte een uitstekende wedstrijd en ranselde twee schoten knap uit het doel en verdere doelpogingen werden verijdeld door de sterke Doonder defensie onder leiding van de immer rustige Luc, geflankeerd door de betrouwbare Rogier, Arno en Bjorn. Aan de overzijde leek Hans te gaan scoren, maar zijn tergend langzaam naar de doellijn rollende inzet werd op de lijn door een Jabeek-verdediger gered. Ook een kiezelhard schot van Bjorn kreeg niet de verdiende beloning, want via de hand van doelman Janssen vloog de bal tegen de lat. Jabeek dacht vlak voor rust terug te komen in de wedstrijd, maar een bekeken plaatsbal van good old Cellie Cremers belandde net over het doel van Twan. Het verschil tussen een 3-1 tussenstand of een 4-0 tussenstand is levensgroot, zo bleek ook nu weer. Want op slag van rust nam Armand een vrije trap snel, waardoor Hans ruimte kreeg om richting de zestien van Jabeek op te stomen. Hans omspeelde zijn directe tegenstander en gaf de bal aan Maurice, die wederom met een geplaatste bal de gastendoelman aan de grond genageld liet staan: 4-0. Tevens ruststand.

Tweede helft

De tweede helft begon waar de eerste helft was geëindigd, dus met een sterker Doenrade vets. Met een aantal verse krachten (Roger, Paul, Danny en Ivo) werd Jabeek weer teruggedrongen, al ging het wat minder vloeiend dan in het eerste bedrijf. Toch volgden er een reeks kansen, waarbij Armand zijn stift in kansrijke positie naast zag gaan en Bernard tot eigen afgrijzen een niet te missen kans, op een presenteerblaadje aangeboden door Niels, toch nog naast in plaats van in het doel wist te krijgen. Nadat Armand vervolgens met een schitterend afstandsschot de lat teisterde, ging de Blauw-Witte storm liggen en kwam Jabeek steeds beter in de wedstrijd. Geholpen door veel slordige passes en een onevenwichtige veldbezetting, kroop Jabeek, onder impuls van de sterke laatste man Schoffelen, steeds verder uit zijn schulp. Het was wederom aan Twan te danken dat Jabeek tot twee keer toe in kansrijke positie niet tot scoren kwam. En Doenrade vets mocht zich heel gelukkig prijzen dat een doelpunt van Cellie Cremers werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Het veldspel ban Doenrade vets werd met de minuut slechter en Jabeek vets begon zowaar het gevoel te krijgen dat er meer te halen viel. Dit gebeurde dan ook en in een tijdsbestek van vijf minuten was de achterstand gehalveerd. Eerst kon een Jabeek-middenvelder geheel vrijstaand inschieten (4-1) en niet veel later was het Cellie Cremers zelf die na geschutter in de Doenrade defensie Twan voor een tweede keer kansloos liet (4-2). Het spel aan Doenrade-zijde piepte en kraakte en Doenrade mocht van geluk spreken dat Jabeek vets niet nog verder doordrukte. Aan de overzijde leek Niels wel nog te gaan scoren, maar ook zijn inzet werd op de doellijn gered. Het spelbeeld veranderde na het weer inbrengen van Luc. Roger schoof zo een linie door en de balans op het veld was weer hersteld. Ook Arno oet de wijk “De Krim” kreeg nog zijn welverdiende speelminuten. En binnen vijf minuten was het verschil weer vier. Na een uittrap van Twan kon Maurice vrij doorlopen naar doelman Janssen. Maurice zag Bernard naast zich vrijstaan en speelde hem op het juiste moment aan en deze buitenkans liet Bernard zich niet ontnemen: 5-2. De moraal bij Jabeek was geknakt en dit resulteerde luttele minuten later in de volgende treffer. Nu was Bernard aangever en was Niels het eindstation: 6-2. De kers op de taart werd in de slotminuten gezet. Nadat een veelbelovende aanval in de kiem leek te worden gesmoord, veroverde Armand de bal terug. Armand zag Danny staan, die de bal op Roger passte. Roger zette vervolgens een fraaie 1-2 met Maurice op en met een leep stiftballetje liet bij doelman Janssen kansloos: 7-2. Niet veel later floot scheids Jan, die subliem de wedstrijd leidde, voor de laatste keer. Eindstand: 3-3

Mannen, een wervelende eerste helft, afgewisseld met een matige tweede helft. Maar ondanks dat toch 7 keer gescoord en overtuigend gewonnen! Met als afsluiting een heerlijke derde helft met snacks van onze topsponsor Snackpoint en zelfs nog een vierde helft met een supergezellig feestje van Marc kunnen we ons in alle rust voorbereiden op de volgende uitdaging volgende week. Dan gaan we op bezoek bij SV Brunssum. Een taaie tegenstander, dus we zijn gewaarschuwd!