Vets Doenrade – Lindenheuvel; De ongeslagen reeks gaat maar door…

Wedstrijdverslag Veteranen RKVVD

Hieronder vind u het verslag van de wedstrijd van de Veteranen van RKVVD van 26 november jl.
Veel leesplezier!


Doenrade vets met hangen en wurgen voorbij Hillensberg vets

Prima wedstrijd.
Recht op het doel af.
Indrukwekkende solo’s gezien.
Niet te missen kansen ook gezien.
Samenwerking was enorm, samenspel af en toe minder.

Allemaal met inzet.
Redelijke goed verdedigt door de achterste linie.
Moreel waren we de verliezer, helaas, (beste kansen waren voor ons)

Allemaal vaak aan de bal, is wel eens anders
Niet echt de afwezigen gemist
Door dik en dun voor elkaar gestreden.

Niemand werd overgeslagen, iedereen deed wat hij moest doen
Als we alle kansen benut hadden…zeker 10.
Realiteit is dat tegenstander er ook 6 had.

Maar Jean zei: met deze voorhoede maken we er één meer dan de tegenstander.
Achteraf had dat ook gemoeten
Uiteraard is het gelijkspel ook goed te noemen
Reden te meer om de laatste wedstrijd in elk geval ook niet te verliezen
Indrukwekkender wordt dan de ongeslagen reeks nog meer
Chaotisch was de wedstrijd af en toe wel
Echter, het team stond er als een blok

Met 11 afmeldingen stonden we gewoon met 13 man aan de aftrap, waarvan er 11 begonnen natuurlijk.
Dylan, de zoon van Roger van K. natuurlijk meegeteld. Zo begonnen we met Ivo en Hans als reserve.

Dylan keepte een voorbeeldige partij met enkele weergaloze reddingen.
Die had de keeper van de tegenstander niet echt nodig, want wij schoten ze er zelf wel naast.

Onze achterhoede met in het centrum een 59 jarige libero Jean en een 60 jarige voorstopper Jan hield de nul tot de rust.
Natuurlijk ook dankzij het uitstekend verdedigende werk van Maurice J. en Arno B. welke zoals vaak wederom de snelle en jongste tegenstanders uit de wedstrijd moesten houden. John J. begreep maar al te goed dat het voor hem nodig was om meer als linksback dan linkshalf te voetballen. Klasse deze opoffering voor het team. Roger S, had ook al een geduchte technisch begaafde tegenstander, maar Roger S. deed met verve zijn Goddelijke lichaam regelmatig inzetten om hem af te troeven.

Het middenveld stond samen met de achterhoede compact bij elkaar waardoor onze voorhoede enigszins overgeleverd was aan hun zelf.

Doordat John J. sterk mee verdedigde kwam Roger van K. regelmatig terugzakken om de bal te halen. Van daaruit gaf hij meerdere malen een diepte pass richting Niels of Bernard.
Jammer genoeg lukte het niet om te scoren hoewel er legio kansen ontstonden, ook onze tegenstander kreeg enkele welke niet benut werden. Bart werkte zich het schompes en daar zat dan ook een groot deel van ons succes. Het werken als een team ook die momenten dat het even niet goed was.

Zo bleef het 0-0, maar had het ook 4-2 voor ons kunnen staan.

De tweede helft één wissel. Hans kwam in de plaats voor Jan en ging naar de voorhoede, Arno B. zakte een linie naar de voorstopper plaats. De eerste 10 minuten kwamen we te weinig onder de druk uit, waarna Niels op eigen initiatief terug zakte naar het middenveld en zo hielden we Hans en Roger van K. voorin met telkens dreiging net als van Bernard vanuit het middenveld.

Vanaf dat moment met 4-4-2 kregen we kans op kans. (hun ookL) Echter veruit de beste kansen waren voor ons en na een vlot lopende counter opende Roger van K. de score. 1-0.
Niet snel daarna viel de 1-1, na een weergaloze passeer beweging van de zeer behendige “jonge” spits van Lindenheuvel. Het enige moment dat Maurice J. geen kans had. Jean was net even vanwege balverlies in het midden niet in libero positie en kon geen rugdekking geven. Voor de rest wist Maurice J. hem uit de wedstrijd te houden en speelde een klasse partij.
Wederom een mooie aanval over wel zes of zeven schijven en Hans wist koeltjes te scoren. 2-1.
Lindenheuvel schrok hiervan en zette de laatste tien minuten een slot offensief in.
Dat leverde met enkele vlijmscherpe counters ons de kans om 3-1- en 4-1 te scoren. Uit Hans zijn spel gaat altijd veel dreiging uit, als je denkt dat hij de bal kwijt is, heeft hij deze toch (weer).Helaas wist  Roger van K. een geweldige wedstrijd niet om te zetten naar de 3-1 door een niet te missen kans te missen. Wanneer zagen we onze Prins en Nar dat ook alweer doen? Dus Roger hou je vast aan je sterke spel!

We haalden John J. vanaf rechtshalf nog naar linksback, omdat daar altijd een man van hun over was. Hiermee was dat probleem opgelost, maar kwam toch aan de andere kant wat meer ruimte en dreiging waar Jean regelmatig in moest stappen en de laatste man positie verlaten moest. Hierdoor was ook bij het tweede doelpunt zijn rugdekking niet aanwezig nadat we onnodig balverlies leden. Dus kregen we de deksel op onze neus en zo werd het vlak voor tijd toch ook wel de verdiende 2-2.

Bart wisselde kort voor tijd nog voor Ivo welke vlekkeloos nog een minuut of 8 speelde vanaf linkshalf. (hij gaf aan in te vallen als het nodig was, dus fungeerde hij gedurende een groot deel van de wedstrijd als grensrechter)

Wat kansen betreft hadden we dik moeten winnen, ik schat 10-6J, maar wat het spelletje betreft terechte uitslag.
De opofferingsgezindheid van bijvoorbeeld Niels en Bernard om hun vertrouwde posities te verlaten is prijzenswaardig te noemen.
Het doorzettingsvermogen tegen behendige tegenstanders van Arno B., Roger S. en John J.  gedurende deze wedstrijd eveneens.

Onze scheidsrechter niet vergeten welke prima leiding gaf vooral ook op dat ene moment dat Roger van K. het aan de stok kreeg met een tegenstander….zoals hij later toegaf uit frustratie van die gemiste kans. Roger met deze zelf reflectie ben je een voorbeeld voor velen!

PS de derde helft werd deze keer glansrijk gewonnen door Hans, Arno B., Jean, Jan, en Bart. (met medewerking van Dhr. Frank Smeets…onze penningmeester en de gastvrije uitstekende verzorging van Mevrouw Smeets ja, de vrouw van Frank.)

veteranen