Vastberaden en gedisciplineerd Doenrade verdiend voorbij Adveo

Wedstrijdverslag Veteranen RKVVD

Hieronder vind u het verslag van de de meest recente wedstrijd van de Veteranen van RKVVD.
Veel leesplezier!


Vastberaden en gedisciplineerd Doenrade verdiend voorbij Adveo

Roger van Kempen brengt Doonderberg in extase

De derde thuiswedstrijd op rij stond op deze zaterdagmiddag op het programma. Na twee nederlagen werd het natuurlijk tijd voor een overwinning en tegen wie zou dat beter kunnen dan tegen buur Adveo. Een sterk veteranenteam waartegen we elke keer weer verbeten duels uitvechten, maar waartegen de laatste overwinning ook alweer enkele seizoenen geleden is.

Met een totaal van 17 fitte spelers (geweldig toch!!!) werd aan deze altijd speciale wedstrijd begonnen.

Voorafgaand aan de wedstrijd hadden de vets afgesproken het veld zo compact mogelijk te houden en dat iedere speler ook vanuit zijn eigen positie zou gaan, maar vooral ook zou blijven spelen. Dit werkte de eerste twintig minuten fantastisch! Adveo, met een behoorlijk sterke bezetting, kwam er gewoonweg niet aan te pas. Doenrade domineerde in iedere linie en liet Adveo geen moment in het spel komen. Het enige wat de thuisploeg verzuimde, was het maken van een doelpunt. Zo bood eerst Maurice M. na goed samenspel met Bernard Hans een goede kans, maar het schot van laatstgenoemde was te hoog. Diezelfde Maurice kreeg ook nog twee goede schietkansen, maar zijn gevoel van richting liet hem beide malen in de steek (één bal is nog steeds niet teruggevonden). Vervolgens kreeg Bernard een opgelegde kans na een prima dieptepass van Maurice M., maar ook Bernard had zijn vizier niet op scherp staan en schoot naast. Adveo probeerde vanalles, maar werd op alle fronten afgetroefd. Thijs Brand, de laatste wedstrijd nog een ware plaag voor de Doenrade-defensie, lag aan de ketting bij Maurice J, Jan had Ozgur Ygit in de zak en Arno maakte Tim Gärtener onzichtbaar. Tel daarbij op dat Luc een geweldige slot op de deur is en dat van achteruit steeds Armand of Maurice aanspeelbaar waren die van daaruit de lijnen konden uitzetten en het overwicht van Doenrade was verklaard. Met ook nog een prima spelende Hans en een altijd hardwerkende Bart op de flanken en twee eveneens hardwerkende spitsen in de persoon van Niels en Bernard was dit overwicht uiteraard makkelijk verklaard. Dat doelman John hierbij niet genoemd is, kwam simpelweg door het feit dat hij ook niet in beeld kwam in de eerste twintig minuten. Het spelbeeld veranderde enigszins zo halverwege de eerste helft. Bij Adveo kwam Moes Ygit in de ploeg en hij weet toch altijd de tegenstander te bespelen. Dat was nu ook niet anders. Daarbij verviel Doenrade in het maken van wat slordigheidsfoutjes en onnauwkeurige passing. Maar het doelgevaar van de Geel-Roden bleef beperkt tot enkele afstandsschoten, waarbij Bart Mertens, diezelfde Moes Ygit en Martijn Dost onze John niet konden verontrusten. Omdat ook Doenrade geen uitgespeelde kansen meer kreeg (dat had overigens nog vaak wel kunnen gebeuren, maar bij de eindpass ging het telkens mis en Niels werd nog een keer onterecht teruggefloten vanwege vermeend buitenspel wat het niet was), werd de rust bereikt met een 0-0 tussenstand.

Ook na rust  veranderde het spelbeeld niet echt. Bij Doenrade waren diverse verse krachten in het veld gekomen en ook zij pakten allemaal hun rol in het veld op. Teo en Peter deden dat in de verdediging, Rogier en Danny op de flanken en Roger in de voorhoede. Doenrade bleef de bovenliggende partij en heerste op het middenveld door het sterke tandem Maurice M – Armand. Adveo kon weinig anders dan terugzakken en loeren op de counter. Desondanks bleef de thuisploeg de controle houden, maar lukte het nog niet om echte 100% kansen uit te spelen. Armand was nog het dichtst bij een treffer, maar zijn afstandsschot spatte buiten bereik van doelman Sjef Meisters op de lat uiteen. Doenrade bleef goed voetballen en vooral voor elkaar werken. Daar waar een teamgenoot eventjes niet zijn man kon volgen, nam een ander die rol snel over. En ook werd steeds goed omgeschakeld van verdediging naar aanval en van aanval naar verdediging. En zo bleef Doenrade ook de vrije ruimtes zoeken, maar de Adveo-verdediging bleef stand houden. Dat had anders kunnen zijn als scheids Lei een valpartij van Bernard in de zestien van Adveo, waar hij al dan niet onreglementair werd gevloerd door Guy Habets, een strafschop had gegeven. Omdat ook Maurice en Roger met afstandsschoten de gastendoelman niet wisten te verrassen en een vrije trap van Armand ternauwernood kon worden weggewerkt door Fer Goessens, bleef het spannend. Want aan de overzijde kwam Marc Heijdendaal na een goede 1-2 met Moes Ygit in een kansrijke positie, maar wisten Maurice J. en John uiteindelijk een tegentreffer te voorkomen. Het venijn zat in de staart. De krachten vloeiden bij beide ploegen weg, waarbij Doenrade desondanks nog steeds fitter oogde. Maar er kwamen toch nog twee grote kansen. De eerste was voor Moes Ygit, die knap wegdraaide en prima vanaf een meter of 18 op doel schoot. Maar John wist met een werkelijk katachtige reactie een treffer te voorkomen. In de tegenstoot zette Doenrade via Teo en Maurice M. een fraaie aanval op, waarbij laatstgenoemde Danny in de ruimte wist vrij te spelen, die op zijn beurt Roger vond. Roger speelde Guy Habets uit en wist met een strak schot in de korte hoek de o zo verdiende 1-0 binnen te schieten. Met nog vijf minuten op de klok (en 3 minuten blessuretijd) was het wachten op een slotoffensief van Adveo. Maar dit kwam er niet, simpelweg omdat Doenrade keihard bleef werken en bij balbezit de bal slim in de ploeg hield. Zo eindigde deze bewogen editie in een 1-0 zege voor de thuisploeg.

Mannen, wat een heerlijke manier om de eerste overwinning binnen te spelen, zeker tegen aartsrivaal Adveo! Als wij gedisciplineerd spelen en het veld compact houden, zijn wij een moeilijk te bespelen ploeg! En de doelpunten, ach, die komen met dit veldspel vanzelf wel!!!

Komende zaterdag de vierde achtereenvolgende thuiswedstrijd, nu tegen VV Amstenrade (17.00 uur). Daar zijn we de laatste keer lelijk onder de wielen gekomen en het is nu dan ook een perfect moment om revanche te nemen!