Stroef Doenrade vets worstelt zich voorbij verrassend sterk Geulsche Boys vets: 0-3

Wedstrijdverslag Veteranen RKVVD

Hieronder vind u het verslag van de meest recente wedstrijd van de Veteranen van RKVVD.
Veel leesplezier!


Stroef Doenrade vets worstelt zich voorbij verrassend sterk Geulsche Boys vets: 0-3

Terugvallen op gebruikelijke tactiek na rust leidt tot verdiende zege

Na de gemakkelijke overwinning op Eikenderveld vets, gingen de Doonder vets deze keer op bezoek in Geulle bij de plaatselijke Boys. Deze tegenstander werd in allerlijl nog vastgelegd na de afzegging van Vaesrade. Met een behoorlijke selectie van 17 man begonnen de vets aan deze onbekende tegenstander.

Eerste helft
Opstelling: John, Luc-Peter K.-Rogier (Ivo)-Maurice J, Arno Be-Maurice M-Armand-Paul (Björn), Bernard-Bart

Onder leiding van een jonge scheids, die de vaste scheids verving, op een werkelijk prachtige locatie in een idyllische omgeving begonnen de Doonder vets haperend aan deze wedstrijd. Een impressie: Luc ontvangt de bal en struikelt over de bal, staat op en speelt de bal naar Peter. Ook Peter struikelt over de bal, staat op en speelt de bal naar Armand, die deze parodie afsluit met een ongecontroleerde hoge bal die voor Luc bedoeld is. En zo was het beeld veelal in de eerste helft: Doenrade vets wel veel in balbezit, maar zeer onnauwkeurig in de passing. En zo gingen ontelbaar vele aanvallen mis. Geulsche Boys, met een verrassend leuke ploeg, bleef zo ook eenvoudig overeind. Sterker nog, de eerste speldenprikken waren van de thuisploeg. Diverse keren combineerden de Geel-Zwarten zich over het veld heen en kwamen er diverse (ongevaarlijke) schoten vanaf zo’n twintig meter richting het doel van John.  Doenrade vets probeerde wel vanalles, maar kwam eigenlijk maar tot weinig kansen. Bernard probeerde het twee keer van afstand na een geslaagde induviduele actie, maar de eerste poging vloog ruim voorlangs en de tweede poging miste het doel op een metertje. Ook Maurice probeerde het een paar keer, maar kon met zijn inzetten de doelman niet verontrusten. Aan de overzijde moest John tot twee keer toe handelend optreden om erger te voorkomen. En zo bleef de wedstrijd heel lang in evenwicht. Met name omdat Doenrade vets zich weer eens liet verleiden om het speelveld veel te lang te maken, waardoor de drie linies veel te ver uit elkaar stonden en hierdoor Geulsche Boys keer op keer voor dreiging kon zorgen, omdat Doenrade vets na balverlies met teveel man voor de bal stond en het simpelweg niet te belopen is om dan keer op keer weer 60 tot 80 meter terug te rennen om de tegenaanval te onderbreken. Dat er voor rust toch nog werd gescoord, was te danken aan een fraaie voorzet van Björn op Maurice, waana Maurice zijn tegenstander in de zestien knap uitkapte en de bal beheerst langs de keeper schoof: 0-1. Geulsche Boys leek vervolgens snel terug te slaan, nadat de bal na een snelle aanval uiteindelijk in het doel lag, ware het niet dat de bal op enig moment in buitenspelpositie van de ene Geulsche Boys speler naar de andere werd gespeeld. En dus bleef de voorsprong van Doenrade vets gehandhaafd. Verder viel er over de eerste helft bitter weinig te melden, behalve dat het behoorlijk warm was. Ruststand: 0-1.

Opstelling tweede helft:
John, Luc-Jan-Ivo (Bart)-Maurice J, Arno Be (Paul)-Maurice M-Armand-Björn, Bernard-Boy (Jean).

In de rust werd nog eens nadrukkelijk gehamerd op het feit dat de Doonder vets het best renderen met de geijkte tactiek: terugzakken op eigen helft en tegenstander laten komen, compact spelen en na balverovering snel omschakelen. En deze tactiek zou uiteindelijk ook leiden tot het gewenste resultaat. Want Geulsche Boys had enorm veel moeite om ruimte te vinden op de helft van Doenrade vets en aan de andere kant stapelden de kansen zich op. Zo leek Bernard aan de basis te staan van een volgende treffer. Nadat hij op de hem welbekende wijze de keeper de bal in de zestien had ontfutseld en met een geheel vrijstaande Maurice aan zijn zijde, leek de 0-2 in de maak. Maar Bernard koos voor een eigen actie en schoot de bal uiteindelijk naast. Niet veel later kwam Maurice in de zestien in balbezit, met Armand in kansrijke positie vlak bij hem. Maar Maurice verslikte zich bij het uitspelen van de tweede tegenstander en weer was er een kans verkeken. Armand was vervolgens ook dicht bij een doelpunt, maar zijn prachtige poging vanaf de zijkant van ca. 30 meter van het doel belandde enkele decimeters naast het Geulsche Boys doel. Armand zette niet veel later Maurice in de diepte aan het werk, die daardoor in een 1 tegen 1 situatie kwam met de laatste man van Geulsche Boys. Deze liet zich echter niet ringeloren, zodat de spanning in de wedstrijd bleef. Want de thuisploeg kreeg ook nog twee goede kansen, ondanks een ijzersterk verdedigend optreden van Luc, Jan, Ivo en Maurice, maar een ijzersterke John keerde beide inzetten. Aan de overzijde volleyde Maurice een afgemeten voorzet van Armand voorlangs. De beslissing viel 10 minuten voor tijd. Boy vond Maurice aan de zijkant, die de bal perfect voortzette en Paul schoof de bal bij de tweede paal binnen: 0-2. Hiermee was de wedstrijd gelopen. John redde nog 1 keer prima op een schot van een Geulsche Boys aanvaller en aan de overzijde wist Bernard net niet Armand in de zestien te bereiken. Toch viel er nog een treffer te noteren. De prima ingevallen Jean, die eerder al Maurice bijna liet scoren, kreeg de bal in de diepte aangespeeld, sneed voorlangs de linksachter, die niets anders meer kon doen dan Jean vasthouden: strafschop. Deze werd vervolgens koel binnengeschoten door Maurice, waarmee tevens het slotakkoord van deze wedstrijd werd gezet: 0-3. Tevens eindstand.

Mannen, een matige eerste helft en een ruim voldoende tweede helft! En toch alweer de vierde wedstrijd op rij ongeslagen! Op naar zaterdag, als we op bezoek gaan naar buur Jabeek.