Sterk Roosteren vets straft fouten Doonder vets genadeloos af: 4-3

Wedstrijdverslag Veteranen RKVVD

Hieronder vind u het verslag van de meest recente wedstrijd van de Veteranen van RKVVD.
Veel leesplezier!


Sterk Roosteren vets straft fouten Doonder vets genadeloos af: 4-3

Doenrade vets hebben kracht niet om twee maal verkregen voorsprong vast te houden

Na de onnodige verliespartij tegen IVS vets stond op deze mooie zaterdagmiddag een uitduel tegen Roosteren vets op het programma. Daar waar vorig seizoen in de najaarsreeks een even bizarre als eclatante 0-10 overwinning werd geboekt, was de 4-2 overwinning in de voorjaarsreeks al een stuk meer zwaarbevochten. Tel daarbij op dat Roosteren vets ook de weg van de verjonging is ingeslagen en we wisten op voorhand dat ons vandaag een lastige pot te wachten stond. Dat moest gaan gebeuren met 15 spelers wat nog steeds een formidabel aantal is, gelet op de 10 afmeldingen voor deze middag.

Eerste helft

Opstelling: Roger S, Luc-Ivo-Jan-Maurice J, Bart (Peter M)-Maurice M-Roger B-Danny, Niels-Bernard

Zoals reeds vermeld, hebben de Roosteren vets flink verjongd en niet zomaar, maar met echte klasbakken. Hun middenveld en aanval is snel, balvaardig en oersterk in de duels. Dit zou de Doonder vets uiteindelijk ook opbreken.

Het feit dat Roger S zou uitgroeien tot man of the match zegt eigenlijk alles al. Hij stopt een penalty, ranselt de ene na de andere bal uit het doel en gooi zich met gevaar voor eigen leven voor de voeten van de aanvallers. Via het centrale duo Roger B en Maurice M hanteert Doenrade vets de lange bal over de flanken. Bernard en Niels winnen hun sprintduels en stichten gevaar, Maurice M en Roger B doemen dan op aan de rand van de zestien meter en hanteren hun beroemde lob. Zo ook na een kleine tien minuten. Via een snelle aanval over links bereikt Bernard uiteindelijk Maurice M op de 16, die met een bekeken lob de doelman kansloos laat: 0-1. En binnen 20 minuten verdubbelt diezelfde Maurice de score: uit een afgemeten hoekschop van Niels klopt hij al koppend de thuisdoelman: 0-2. Wie zou denken dat dit de broodnodige rust brengt, heeft het mis. Roosteren schakelt een tandje bij, gaat op het randje spelen (hierdoor moet Bart na 20 minuten noodgedwongen het strijdtoneel verlaten en ook Roger kreeg een flinke tik op de kuit te verwerken). Uiteindelijk komt Roosteren terug in de wedstrijd. Nadat een bal in de 16 niet goed wordt opgeruimd, is het de ijzersterke spits die de aansluitingstreffer scoort: 1-2. Met kunst- en vliegwerk blijven de Doonder vets tot aan de rust overeind en bereiken al piepend en krakend de rust met een 1-2 voorsprong. Ruststand: 1-2.

Tweede helft

Opstelling: Roger S, Luc-Ivo (Arno Be)-Jan-Maurice J, Peter M-Roger B-Maurice M-Danny, Niels-Bernard

Roosteren vets voert de druk steeds verder op. |Het centrale duo op het middenveld moet voortdurend van 16 tot 16 lopen en loodzware duels aangaan met de klasbakken van Roosteren. Uiteindelijk is dit niet vol te houden. De 2-2 is dan ook het logische gevolg. Wederom wordt een bal in de 16 niet opgeruimd, en vanaf de zestien zeilt de bal door toedoen van een Roosteren-middenvelder in de bovenhoek: 2-2. Toch weet Doenrade vrijwel direct terug te slaan. Niels stoort goed en zet na, verovert de bal en ziet Maurice M. vrijstaan. Deze twijfelt niet en tekent voor zijn derde van de middag: 2-3. De laatste 20 minuten gaan in en Roosteren brengt nog 2 verse jonge krachten in, onder wie een spits die op menig eerste elftal niet zou misstaan. De verdediging komt onder constante druk te staan. Het is pompen of verzuipen. Luc, Maurice J, Jan en Ivo en later Arno Be. doen er alles aan, de inzet en werklust is subliem, maar het kwaliteits- en leeftijdsverschil is te groot. Tegenhouden en naar buiten drijven lukt nog wel, maar opruimen en laat staan opbouwen gaat niet. Veel ballen blijven hangen in de 16 en vallen voor de voeten van Roosteren. Dit leidt eerst tot de gelijkmaker. Weer wordt een bal verkeerd weggewerkt uit de 16, wordt opgepikt door de prima spelende centrale middenvelder, die beheerst de 3-3 binnenschiet. En daar waar iedereen zich had verzoend met een zwaarbevochten gelijkspel, kreeg Doenrade vets in de absolute slotfase de kous op de kop. De reeds eerder vermelde jonge spits, die volgens ingewijden de 100 meter in 11 seconden loopt, daar waar Ivo en Jan op hun tandvlees lopen, vangt een bal op de rand zestien op, passeert twee verdedigers en laat Roger S. kansloos: 4-3. De tijd en kracht ontbreken vervolgens aan Doenrade zijde om nog 1 keer terug te komen, zodat de wedstrijd uiteindelijk eindigt in een zure 4-3 nederlaag. Eindstand: 4-3.

Mannen, de eerste overwinning laat nog op zich wachten, maar smaakt des te zoeter zo gauw deze er komt. Komende zaterdag een nieuwe poging, als om 17.00 uur De Leeuw op bezoek komt.