RKVV Doenrade (DPJ) D1 schrijft historie door het ‘Easter Open-Toernooi’ te winnen!!

RKVV Doenrade (DPJ) D1 schrijft historie door het ‘Easter Open-Toernooi’ te winnen!!

De D1 van Doenrade-Puth-Jabeek heeft paaszondag, 5 april 2015, de’ Easter Open Cup’ gewonnen.
Het Easter Open toernooi is een internationaal jeugdtoernooi in het land van Cuijk waaraan ca. 480 teams uit zo’n 15 verschillende landen deelnemen.

“Nadat we vorig jaar met de E1 aan ditzelfde toernooi hadden deelgenomen, bij de beste 8 van de 32 teams waren geëindigd en de formule ons erg goed bevallen was, hebben we besloten ook dit jaar weer voor dit toernooi in te schrijven. Behalve een geweldig toernooi is het ook een geweldig teambuilding weekend met BBQ, overnachting, paasontbijt etc. waaraan vele ouders hun bijdrage leveren en het team verder naar elkaar toe groeit.
Omdat we dit jaar op zaterdag reeds om 09.00 uur onze eerst wedstrijd moesten spelen en dus om 07.00 moesten vertrekken uit Doenrade hadden we besloten om de opening met groots vuurwerk op vrijdagavond te laten schieten.

Op de druilerige zaterdagmorgen, de nacht was nauwelijks uit de lucht, togen we met goede moed naar Landhorst alwaar we om 09.00 uur tegen het Deense ‘Hadsun Boldklub’ moesten aantreden. We begonnen de wedstrijd sterk tegen deze, naar later bleek, sterkste tegenstander van de dag. We wisten de geboden kansen helaas niet in doelpunten om te zetten. De Denen kregen gaandeweg de wedstrijd steeds meer grip op het spel en kregen ook enkele goede kansen die ook zij echter niet wisten te benutten zodat het uiteindelijk uitdraaide op een 0-0 gelijkspel.

De tweede wedstrijd speelden we tegen het plaatselijke Menos. Al spoedig bleek dat we een maatje te groot waren voor deze tegenstander.
Bij rust leiden we reeds met 3-0. Deze stand werd na rust uitgebouwd naar een 4-0 zege en had makkelijk hoger kunnen uitvallen als we wat beter hadden samengespeeld.

De laatste wedstrijd uit deze poule van 4, speelden we tegen het Engelse ‘Waldridge JFC’. Omdat deze ploeg reeds twee wedstrijden ruim had verloren, dachten de spelers dat dit een makkie zou worden.
Zoals zo vaak leidt onderschatting zelden tot goed spel en we eindigden de rommelige eerste helft dan ook met een 0-0 ruststand. Na rust werd eindelijk de ban gebroken en liepen we uiteindelijk nog makkelijk uit naar een 4-0 overwinning.

De Denen hadden echter met veel hogere cijfers gewonnen van het Engelse team en plaatste zich op doelsaldo als eerste van de poule.
Echter, met 7 punten uit drie wedstrijden en een doelsaldo van 8 voor en 0 tegen, bleek ’s avonds dat we ons alsnog geplaatst hadden als beste nummer 2 en zondags dus toch mochten deelnemen in de ‘Champions League’, de 8 beste (van de 24) ploegen. En dat betekende tevens dat we zondagmorgen niet opnieuw voor dag en dauw, dit keer richting Mill, hoefden te vertrekken. En dat was maar goed ook want een paar uurtjes extra rust konden we na een geslaagde BBQ in Sweikhuizen, avondwandeling naar Puth, vuurwerk en gezamenlijk overnachting in huize Meens, goed gebruiken.

Nadat we de paaseitjes gevonden hadden en heerlijk ontbeten hadden, togen we vol goede moed naar Mill, alwaar we om 14.15 uur de eerste wedstrijd speelden tegen het Engelse ‘Junior Reds of Charlton Athletic’. Wederom bleek de eerste wedstrijd uit de poule meteen de zwaarste. De tegenstander schuwde het fysiek duel geenszins en onze mannen moesten al hun krachten aanspreken om een, overigens verdiend, gelijkspel in de wacht te slepen. Al lukte dit niet zonder de nodige blauwe plekken. Maar we bleven overeind!

De tweede wedstrijd was tegen het Delfts ‘DSV Concordia’. Dit keer was het niet een fysiek sterke ploeg maar wel een technisch erg goed en behendig jong team waartegen we ons eerste tegendoelpunt van het toernooi te verwerken kregen. Gelukkig scoorden we vrij snel daarna de verdiende gelijkmaker, zij het niet zonder enig geluk. Een leuke wedstrijd tegen een erg goed team eindigde zodoende in een 1-1-gelijkspel.
De laatste wedstrijd speelden we tegen de voormalige BVO, ‘RBC Roosendaal’. Deze wedstrijd werd vrij makkelijk gewonnen met 2-0, ofschoon ook RBC enkele zeer goede kansen kreeg.

Deze overwinning betekende dat we ons hadden geplaatst voor de finale tegen een ploeg waar tegen we ook onze eerste wedstrijd van het toernooi hadden gespeeld. Namelijk het Deense ‘Hadsun Boldklub’.
Deze ploeg kon toch wel heel goed voetballen, zo hadden we gedurende de dag gezien. En onze mannen waren langzaam aan het eind van hun krachten. Maar ze moesten zich nog 2 keer 18 minuten opladen voor de ‘Champions League finale’, dat ook met recht een ‘Champions League finale’ uitstraling had. We mochten op het hoofdveld spelen en de spelers werden verzocht vanuit de catacomben van de hoofdtribune, zij aan zij met de tegenstander, het veld te betreden terwijl de tune van de Champoins League uit de geluidboxen schalde.
Een onafhankelijk arbitraal trio uit Duitsland, de hele entourage en de luide aanmoedigingen vanaf de tribune, hielpen onze mannen er boven op en zelfs boven zichzelf uit te stijgen. Al in de vierde minuut wisten we uit een prachtige aanval te scoren en dan blijkt een vroege voorsprong van onschatbare waarde bij twee teams die na het zware toernooi aan het eind van hun krachten waren. Wat de Denen ook probeerden we gaven weinig weg door keihard voor elkaar te knokken. We hadden zelfs de voorsprong nog kunnen uitbreiden als een overtreding binnen de 16 meter lijn met een strafschop was beloond, maar deze werd helaas niet toegekend door de overigens prima leidende scheidsrechter.
Na de rust vochten de Denen voor hun laatste kans maar wisten niet door het Doenraadse blok heen te komen.

En dus eindigde deze finale in een 1-0 overwinning en mochten wij de enorme Easter Open Cup (Boys under 12) in ontvangst nemen onder terwijl het “We are the Champions” tot in de verre omtrek te horen moet zijn geweest.

Een pracht prestatie van een heerlijk team met spelers uit 7 verschillende kerkdorpen dat behalve goed voetbal ook veel vechtlust ten toon spreidde en voor elkaar wilde en bleef vechten en zodoende geschiedenis schreef door dit prestigieuze toernooi op zijn naam te schrijven . Of zoals Theo Reitsma dat in juni 1988 riep: “Het is een goed stel!”.”

De spelers die het voor mekaar kregen:

 • Luca Meens
 • Jelle Schoenmaeckers
 • Bram Zaat
 • Staf Pinckaers
 • Youri Gielkens
 • Sil Fuchs
 • Sem Klaassen
 • Daan Klaassen
 • Jens Arets
 • Jim van Delft
 • Tim Meijer
 • Sven Reuling
 • Job Beckers
 • James Oglesby

DPJ D1 Easter Open toernooi