Onwennig Doenrade vets op wilskracht naast leep Passart vets

Wedstrijdverslag Veteranen RKVVD

Hieronder vind u het verslag van de meest recente wedstrijd van de Veteranen van RKVVD.
Veel leesplezier!


Onwennig Doenrade vets op wilskracht naast leep Passart vets

Carnaval en wintersport nog duidelijk zichtbaar in veldspel

Na een pauze van ruim twee maanden mochten de Doonder vets weer eens de wei op. Met 15 spelers gingen we op bezoek bij Passart vets, waarbij de terugkeer van Roger zeker niet onvermeld mag blijven! Tegen deze tegenstander werd vorig jaar weliswaar gewonnen, maar makkelijk ging dat zeker niet. De Doonder vets mochten dus meteen aan de bak op deze frisse maar droge zaterdagmiddag in een poging om de verjaardag van Marc nog aangenamer te maken.

Eerste helft

Al bij de eerste balomwentelingen viel af te lezen dat de Doonder vets nog in de winterslaap modus stonden. Zo verspeelde Armand de eerste de beste bal al aan een Passart-aanvaller, die de bal gelukkig niet onder controle kreeg waardoor Luc bijtijds kon ingrijpen. Van Passart vets is het bekend dat zij vanaf het beginsignaal druk zetten en dat was ook nu niet anders. Zo leidden de gasten veelvuldig balverlies, maar wist Passart vets hier aanvankelijk nog niet van te profiteren. Sterker nog, na een mooie combinatie tussen Danny en Hans vond eerstgenoemde Niels in de zestien en die liet de doelman met een strak schot kansloos: 0-1. Maar de wedstrijd was nog lang niet in de pocket. Want ook Passart vets kreeg kansen. Weliswaar wat halve schietkansen, maar toch. Doenrade vets kwam niet in het vertrouwde spel, maar bleef desondanks ook kansen krijgen. Zo waren Niels en Roger na een assist van Maurice dichtbij de 0-2, maar de keeper en een ongelukkige balaanname voorkwamen erger voor Passart vets. Dat Passart vets toch langszij kwam, hadden de Doonder vets aan zichzelf te wijten. Nadat een Passart-aanvaller op de rand zestien ogenschijnlijk hands werd gemaakt, bleef een aantal spelers appeleren bij de scheidsrechter in plaats van door te voetballen. Dit werd vakkundig afgestraft door de gastheren, die de bal na een fraaie combinatie in de zestien achter de kansloze John schoten: 1-1. En niet veel later ontsnapte Doenrade vets zelfs aan een achterstand, nadat een Passart-aanvaller vanuit een moeilijke hoek op de paal schoot. Aan de overzijde was Armand, die uiterst matig aan de wedstrijd was begonnen, dichtbij de gelijkmaker. Na een mooie lichaamsschijnbeweging speelde hij zich op 20 meter van de zestien vrij. Zijn schot was niet hard, maar door een stuit wel moeilijk te keren, wat de Passart-keeper met de grootst mogelijke moeite voor elkaar kreeg. Een fraaie combinatie tussen Niels, Maurice en Bernard leek vlak voor rust tot een hernieuwde voorsprong te leiden, maar Bernard produceerde in kansrijke positie een rollertje, wat door de gastendoelman makkelijk kon worden opgeraapt. Even later bouwden de vets weer aan een veelbelovende aanval, maar balverlies ruim over het middenveld, een razendsnel uitgevoerde counter en een dekkingsfout leverde echter een ijskoude douche op in de vorm van een tweede Passart-treffer: 2-1. En alsof dit nog niet erg genoeg was, maakten de Geel-Blauwen er op slag van rust ook nog 3-1 van, na een aaneenschakeling van missers in de Doenrade-verdediging en op het Doenrade-middenveld. Zo mochten de Doonder vets enigszins gedesillusioneerd gaan rusten met een 3-1 achterstand. Ruststand: 3-1.

Tweede helft

Ondanks de wetenschap dat het pas de eerste wedstrijd na een lange break was, wisten de Doonder vets dat het na rust toch echt wel een stuk beter moest. Dus begonnen de Doonder vets furieus aan de tweede helft en het mocht een klein wonder heten dat na vijf minuten spelen de stand nog steeds ongewijzigd was. Eerst onderschepte Niels vrijwel vanaf de aftrap een breedtepass in de verdediging van Passart. Maar in plaats van de bal te kappen (en daardoor drie volledig vrijstaande medespelers te kunnen aanspelen), koos Niels voor een bal tussen de verdediging en keeper door, die helaas werd onderschept. Niet veel later was het Bernard die een dot van een kans kreeg, maar ook hij wist de thuisdoelman niet te verrassen. Maar Doonder vets had zich in de wedstrijd vastgebeten en zou ook niet loslaten. Met een aantal omzettingen en positiewisselingen creëerden de bezoekers continu een overwicht en ook al liep lang niet alles perfect, er was wel sprake van dreiging en pressing. Met een sterk spelende Danny, een Hans die vrijwel de gehele linkerflank bestreek en een prima ingevallen Jan, Ivo en Marc werden de Passart-vets de duimschroeven aangedraaid. Dit resulteerde na een dikke tien minuten tot de aansluitingstreffer. Armand leek in eerste instantie de bal te verspelen, veroverde deze echter terug en stiftte de bal op de rand zestien buiten bereik van de keeper op de lat. De terugspringende bal was echter een prooi voor de attent meegelopen Maurice: 3-2. En de Doonder vets bleven doorgaan waarmee ze bezig waren, ondanks dat ze steeds weer goed moesten opletten op de tegenaanval. Maar de verdediging en het middenveld stonden prima opgesteld, zodat Passart vets feitelijk niets meer wist af te dwingen. Maar het gaat uiteindelijk om het scoren en het duurde nog lang voordat de Doonder vets nog langszij kwamen. Nu was het Jan die Maurice op zo’n 25 meter van het Passart-doel aanspeelde en met een geweldig mooi lobje zette Maurice Doenrade vets naast Passart vets: 3-3. Doenrade vets bleef jagen op een voorsprong en die leek er tot drie keer toe te komen. Eerst speelde Maurice Bernard vrij, die de bal fraai meenam, ,maar de bal half-volley op de buitenkant van de paal schoot. Daarna kopte Maurice een hoekschop van Danny voorlangs en vlak voor tijd waren het zowel Hans alsook Niels die de bal na een hoekschop van Danny niet tegen het net aan wisten te krijgen. Aan de overzijde kwam nog 1 gevaarlijk moment, nadat een overtreding werd bestraft met een vrije trap. John Carlitz zette zich achter de bal en draaide de bal fraai om de muur. Maar de eens zo krachtige uithalen zijn bij John Carlitz verdwenen en zo kon John de bal redelijk eenvoudig uit de bovenhoek plukken. Niet veel later volgde het eindsignaal bij deze bij vlagen enerverende maar voetballend zeker niet onvergetelijke veteranenwedstrijd. Eindstand: 3-3

Mannen, ondanks matig spel hebben we toch weer onze kenmerkende wilskracht laten zien tegen een bepaald niet verkeerde tegenstander. Komende zaterdag komt Vaesrade vets op bezoek. Het is altijd de vraag met welk team zij komen opdraven, maar als de “kleppers” erbij zitten, kunnen we ons de borst natmaken!