Kindante en Innovo gaan door met plannen rondom unilocatie basisschool

14 juli OD

In de uitgave van de provinciale dagbladen van vrijdag 10 juli is er een artikel verschenen omtrent de uitspraken van de gemeente Onderbanken dat deze niet bereid is nieuwbouw te financieren voor een nieuwe unilocatie voor de leerlingen op de huidige scholen in Bingelrade, Doenrade en Jabeek.
Op zaterdag 11 juli heeft in dezelfde dagbladen het schoolbestuur Innovo op die uitspraak gereageerd, zo ook een aantal raadsleden van de gemeente Schinnen.

Om het kort te houden: de situatie die de gemeente Onderbanken schetst is zeer eenzijdig en roept onterecht een beeld op dat gemeente Onderbanken een probleem van de gemeente Schinnen op moet lossen.
Want ook voor de kernen van Jabeek en Bingelrade dreigt op termijn sluiting van de daar aanwezige basisschool.

Vandaar dat de kernen van Bingelrade, Doenrade en Jabeek kiezen voor 1 nieuwe unilocatie voor basisonderwijs, waar de gemeente Schinnen al aan heeft gegeven te willen investeren in deze unilocatie.

Dit wordt nogmaals bevestigd door de brief die schoolbestuur Kindante op dinsdag 14 juli heeft doen toekomen:
“We trekken nu nog geen conclusies over de toekomst van de school in Doenrade.”
“Er is geen aanleiding om onze doelstelling nu bij te stellen. Die blijft hetzelfde: het behoud van onderwijsinstelling in de drie kerkdorpen Bingelrade, Doenrade en Jabeek.”

De volledige brief kunt u hier vinden:

Kindante – brief ouders bingeldoebeek dd 14 juli 2015 (PDF)


 

Op de website van Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad is een poll gestart aangaande dit onderwerp.
Vindt u ook dat naast gemeente Schinnen de gemeente Onderbanken haar deel voor een nieuwe unilocatie voor Bingelrade, Doenrade en Jabeek voor haar rekening moet nemen?
Stem dan in de poll via http://www.limburger.nl/section/poll in de sectie Westelijke Mijnstreek op de optie “Ja, Onderbanken moet zich als een goede buur gedragen“:

poll