Grillig Doenrade vets stuurt grillig Born/GVCG vets zonder punten naar huis: 3-0

Wedstrijdverslag Veteranen RKVVD

Hieronder vind u het verslag van de meest recente wedstrijd van de Veteranen van RKVVD.
Veel leesplezier!


Grillig Doenrade vets stuurt grillig Born/GVCG vets zonder punten naar huis: 3-0

Voor rust kapot gespeelde tegenstander na rust geen partij meer voor thuisploeg
Gouden wissels bezorgen Doenrade vets ruime zege
Doenrade vets wint ondanks Kusmic
Brede selectie uiteindelijk doorslaggevend in zege

Na de onverdiende nederlaag tegen NEC’92 vets konden de Doonder vets deze koude zaterdagmiddag weer aan een nieuwe zegereeks beginnen. Dit moest gebeuren tegen Born/GVCG vets, vervanger van RKSVB vets. Met een waanzinnig aantal van 20 spelers werden de degens gekruist met deze doorgaans stugge tegenstander.

Eerste helft

Opstelling: John, Luc-Peter K-Arno Be. (Peter M)-Bjorn (Maurice J), Bart-Roger-Armand-Hans, Niels-Maurice M

De eerste minuten leken veelbelovend te worden voor deze wedstrijd. Na een vlotte aanval via Armand, Roger en Maurice wist laatstgenoemde Armand op de zestien aan te spelen, die meteen op doel schoot, maar wel een afzwaaier produceerde. Dat dit vervolgens lang het enige wapenfeit zou zijn, zegt genoeg over de matige eerste helft die de vets zouden gaan afleveren. Ontzettend veel balverlies, slordige passing, verkeerde keuzes en ga zo maar door. Zo had Armand het eerste kwartier voortdurend ruzie met de bal, iets wat bij hem een zeldzaamheid genoemd mag worden. En ook de opbouw van achteruit ging uiterst moeizaam, waarbij vooral John veel moeite had met het in balbezit brengen van een medespeler. Tel daarbij op dat het veld nou niet bepaald een biljartlaken is en de tegenstander een stevige ploeg bleek te zijn met veel beweging en een beer van een spits. En daar hadden de vets geen antwoord op. Steeds fel opgejaagd kwamen de Doonder vets in de beginfase bij het Born doel. Het feit dat de doelman slechts 1 schot op doel kreeg (een vrije trap van Armand die hij met enige moeite tot hoekschop verwerkte zegt alles). De linies speelden dan ook te ver uit elkaar en Born vets kreeg ook alle ruimte om te voetballen. Dit leidde tot diverse hachelijke momenten rondom en in de zestien, maar ook Born vets wist weinig uitgespeelde kansen bij elkaar te spelen. Maar ze kregen wel de beste kans. De spits van Born speelde zich knap vrij in de zestien en kreeg vanuit een schuine hoek een prima schietkans. Gelukkig voor de thuisploeg ging zijn schot hard voorlangs. Doenrade vets kreeg daarna wat meer vat op de wedstrijd, maar overtuigend was het zeker niet. Toch kwamen er enkele kansjes, maar Maurice, die het moeilijk had in de voorste linie, wist de bal in de zestien in kansrijke positie niet richting doel te krijgen. Daarnaast waren er zeker 4 bijna-kansen (dat zijn kansen die er hadden kunnen zijn, als de eindpass zuiver was geweest), maar Hans wist in kansrijke situaties tot twee keer toe geen medespeler te vinden en datzelfde gold voor Niels. Laatstgenoemde kreeg nog een gouden kans na goed voorbereidend werk van Maurice, maar hij zette te vroeg een soort van sliding in zodat hij al tot stilstand kwam bij de bal en er dus geen vaart meer achter kon zetten. En daarmee was een zwakke eerste helft eigenlijk wel voldoende beschreven. Ruststand: 0-0

Tweede helft

Opstelling: John, Luc (Jan)-Ivo-Peter M-Maurice J, Bart-Roger-Marc-Hans, Niels-Bernard

Na rust een compleet ander spelbeeld. Een veel feller Doenrade vets tegenover een onherkenbaar zwak Born. Het leek wel of er een andere tegenstander op het veld stond, zo zwak was de tegenstand. Tuurlijk, Doenrade vets zette direct druk en speelde verder naar voren, maar de aftakeling van de tegenstander was minstens opvallend te noemen. Want binnen enkele minuten stonden de vets voor. Uit een hoekschop van Bart kopte Niels knap raak. Born bakte er helemaal niets meer van en zag de achterstand niet veel later verdubbeld worden. Nu was het Niels die Hans in staat stelde om te scoren: 2-0. En binnen het kwartier was de wedstrijd beslist. Na goed voorbereidend werk van Bernard scoorde Roger al glijdend de 3-0. Hierna stond enig tumult, enerzijds doordat de verdediger die bij Roger stond hem op de hand stond en met een knie in zijn gezaicht raakte, maar anderzijds omdat de bezoekers van mening waren dat de treffer niet had mogen tellen, omdat Roger met een sliding scoorde. Dat de verdediger van Born Roger in deze situatie had gebracht in het onderlinge duel werd gemakshalve vergeten. Lei zag dan ook geen aanleiding om het doelpunt af te keuren. De wedstrijd werd hierna grimmiger en dat vertaalde zich na twintig minuten tot het uiteindelijke einde van de wedstrijd. De bedrijvige Bernard speelde zich vanaf helft knap vrij en kreeg zo vrij baan naar de Born-doelman. In de zestien werd hij echter van achteren getorpedeerd door een Born-verdediger en tegelijkertijd ontving hij vanaf de zijkant ook nog een bodycheck van een andere Born-verdediger. Dit leidde tot een ijzige schreeuw van pijn van Bernard, maar ook 1 van de Born-verdedigers kwam verre van ongeschonden uit de strijd en bleef even roerloos liggen. Nadat de rookwolken waren opgetrokken en de bal – terecht – op de stip werd gelegd, kwamen beide teams tot de conclusie dat het beter was om een eind aan de wedstrijd te breien. Lei gaf hier dan ook gevolg aan en dus werd de tot dan toe op het bord staande tussenstand meteen de eindstand. Eindstand: 3-0.

Mannen, super om de veerkracht na rust te zien, maar uiteindelijk jammer dat de wedstrijd toch een beetje in mineur eindigt. Gelukkig hoeven we maar een week te wachten op de volgende uitdaging. Dan spelen we om 17.00 uur thuis tegen Schaesberg vets. Vorig seizoen wonnen met ruim met 1-5, maar deze zege was geflatteerd en kwam zeker niet eenvoudig tot stand. We zijn dus gewaarschuwd.