Gestolen gelijkspel onverzettelijk Doenrade vets tegen zeer sterk IVS vets

Wedstrijdverslag Veteranen RKVVD

Hieronder vind u het verslag van de meest recente wedstrijd van de Veteranen van RKVVD.
Veel leesplezier!


Gestolen gelijkspel onverzettelijk Doenrade vets tegen zeer sterk IVS vets

Gebrek aan scherpte voor het doel IVS vets levert Doonder vets zwaarbevochten punt op

Na het prima gelijkspel in de openingswedstrijd van het seizoen tegen Hongen vets, stond de eerste thuiswedstrijd de topper tegen IVS vets op het programma. IVS vets is een leuke tegenstander, maar de laatste jaren zijn ze er beduidend op vooruit gegaan met tal van oud-hoofdklasse spelers in hun gelederen. De Doonder vets waren met 15 man vertegenwoordigd, een mooi aantal om een lekker pot te ballen.

De eerste helft liet direct zien hoe sterk IVS vets is. Met spelers als Patrick Eerens, Roger Quadvlieg, Ron Merlino, Ewalt Borgt en smaakmaker Richard Bergrath in de gelederen bepaalden de bezoekers vanaf de eerste minuut het spelbeeld. Doenrade vets, beducht voor de kracht van deze tegenstander met in het achterhoofd de 1-6 nederlaag van vorig seizoen, hield de linies onder leiding van de van een slepende blessure teruggekeerde Luc goed gesloten en probeerde daar waar mogelijk te counteren. dit lukte evenwel moeilijk, maar desondanks bleven echte grote kansen voor IVS vets uit. De eerste kans volgde uit een snelle combinatie, maar Quadvlieg wist het doel in kansrijke positie niet te raken. Datzelfde gold voor Borgt, die met een majestueuze uithaal de 0-1 leek te gaan maken, maar de bal vloog net over de kruising. En zo was IVS vets duidelijk de bovenliggende partij, maar wist het de Doonder vets nog niet de wil op te leggen. Het had zelfs nog anders kunnen lopen, als Bernard na een fraaie steekpass van Niels oog in oog met gelegenheidsdoelman Omani de bal in i.p.v. naast het doel had geschoten. Het spelbeeld bleef onveranderd en IVS vets begon steeds meer aan te dringen. Dit leidde uiteindelijk ook tot de terechte openingstreffer. Merlino stuurde op de rand zestien met een mooie individuele actie twee Doenraadse verdedigers het bos in en liet doelman John vervolgens kansloos: 0-1. Doenrade vets wankelde even, maar herpakte zich snel. Sterker nog, ze wisten zelfs langszij te komen. Een knappe actie van Niels in de zestien van IVS gaaf hem de gelegenheid de bal voort te zetten en deze keer schoot Bernard knap raak: 1-1. Diezelfde Niels moest even later na een harde charge helaas het veld verlaten. Bij deze: beterschap Niels! Met Boy in de plaats van Niels bleef Doenrade vets loeren op de counter, maar het had weinig in te brengen tegen IVS vets. Ook Armand en Maurice, normaal de vormgevers van de vets, hadden hun handen vol aan de beweeglijke IVS-middenvelders. Toch wist ook IVS vets geen bres meer te slaan in de Doenrade-verdediging, ondanks nog twee behoorlijke kansen vanuit twee pijlsnelle counters nadat de Doonder vets een hoekschop hadden gekregen. Ruststand: 1-1.

De tweede helft, met Marc i.p.v. Ivo en Paul i.p.v. Bart, hoopten de Doonder vets dat bij IVS-vets langzaam het licht zou uitgaan om zo wat meer grip op de wedstrijd te krijgen. Daar kwamen de vets echter bedrogen uit. Want IVS-vets bleef het hoge niveau ook na rust vasthouden en het mocht een klein wonder heten dat halverwege de tweede helft de stand nog steeds 1-1 was. Met name via schietkansen was IVS vets meermaals gevaarlijk, maar de bal belandde net altijd langs de verkeerde kant van de paal of zelfs ertegen. Doenrade vets kwam er maar sporadisch uit, maar was dan wel zeer gevaarlijk. Zo vond Boy de vrijgelopen Armand, die op de zestien de bal panklaar teruglegde op Maurice. Daar waar dit soort buitenkansjes het vorig seizoen vrijwel wekelijks binnenvlogen, struikelde Maurice op het moment supreme: weg kans. Hetzelfde overkwam Bernard nadat Marc hem in kansrijke positie had vrijgespeeld. Tussendoor had IVS vets zeker drie keer moeten scoren. Na een misverstand in de Doenrade-verdediging kreeg en IVS-middenvelder de bal op zo’n 18 meter van het doel, dat op dat moment door John was verlaten. Hij schoot echter naast. Daarna had Eerens moeten scoren. Na een mooie combinatie met Borgt kwam hij oog in oog met John, die hem echter zo ver naar de buitenkant dreef dat Eerens niet meer vrij kon schieten. De rebound leek een prooi te worden voor een IVS-middenvelder, maar Marc gooide lijf en ledematen voor de bal en voorkwam daarmee een tegentreffer. Daarna brak het kwartie aan van Bergrath. Tot dan toe heel knap uit de wedstrijd gespeeld door Arno, besloot Bergrath een linie terug te zakken om meer vrijheid te krijgen. Dat deed hij dan ook en tot twee maal toe gaf hij een IVS-speler een opgelegde kans. Eerst was het Quadvlieg die de bal op vijf meter toch nog naast het doel wist te krijgen en niet veel later wist ook Borgt niet te profiteren van een knappe individuele actie van Bergrath. Doenrade vets kreeg zelf nog 1 vette kans. Een schitterende dieptepass van Armand gaf Maurice de kans om de bal over Omani te liften, maar de bal verdween naast het doel. Het slotakkoord was weer voor IVS met twee vrije trappen op gevaarlijke plekken. Maar zowel Bergrath alsook Quadvlieg wiste het leer niet voorbij John  te krijgen. Een daarmee eindigde wedstrijd zoals de tweede helft begon, namelijk met een 1-1 eindstand. En daarmee mocht Doenrade vets nog het meest in de handen knijpen.

Mannen, ondanks de zware tegenstand hebben we wel weer heel goed gewerkt. En dan zien we dat we ook tegen een betere tegenstander overeind kunnen blijven! komende zaterdag gaan we op bezoek bij Roosteren op zxoek naar de eerste driepunter van het seizoen, om daarna naar de jaarvergadering te gaan en een potje te gaan darten.