Gelegenheids doelman Danny Halmans houdt Doenrade Vets overeind bij N.V.C.

Wedstrijdverslag Veteranen RKVVD

Hieronder vind u het verslag van de de meest recente wedstrijd van de Veteranen van RKVVD.
Veel leesplezier!


Gelegenheids doelman Danny Halmans houdt Doenrade overeind bij N.V.C.

 

Op deze druilerige en zaterdagmiddag stond de uitwedstrijd tegen N.V.C. Schinnen op het programma.
De wedstrijdselectie bestond deze middag bestond uit 14 spelers.
Wat misschien op papier een makkelijke tegenstander leek bleek in werkelijkheid het tegenovergestelde. Doenrade trad aan met ” gelegenheids ” doelman Danny als vervanger van Twan en kon weer beschikken over Armand, Peter en Roger S., drie spelers die terugkwamen van een blessure. In het eerste kwart van van de wedstrijd waren beide tegenstanders aan elkaar gewaagd en behoudens een schot van Roger v. K. tegen de paal gebeurde er weinig.
Na 20 minuten volgde er een mooie dieptepas van Arno B. naar Roger v. K. en deze keer was het wel raak 0-1. Het plezier was van korte duur want Schinnen antwoordde direct. Vanaf de aftrap volgde er een lange pas op hun beweeglijke spits en met een prachtige onhoudbare boogbal over doelman Danny heen was de stand weer gelijk 1-1.
Schinnen werd sterker en Danny moest enkele keren handelend optreden maar het was een terug speelbal van Schinnen op hun eigen doelman die volkomen verkeerd beoordeeld werd en Doenrade stond verrassend met 1-2 voor.
Met deze stand werd ook de rust bereikt.

Na rust begon Schinnen met de wind in de rug agressief en aanval na aanval volgde op het Doenraadse doel. Het was een kwestie van tijd dat de gelijkmaker zou vallen maar voorlopig gaf Danny nog geen krimp. Het moet gezegd zijn dat Danny bij zijn debuut ook het bekende ” engeltje” had meegenomen want bij schoten van de snelle spitsen stonden hem paal en lat bij.
Doenrade wist zich geen raad en kwam amper nog aan aanvallen toe. Schinnen had Doenrade volledig in de tang. Schinnen bleef maar drukken en de forcing zoeken en was de wanhoop nabij vanwege het goed keeperswerk van Danny en hun schoten tegen paal en lat. Na enkele omzettingen, Maurice en de jarige Arno B.(sterk spelend) gingen zich bezig houden met de snelle spitsen, Luc en Armand reorganiseerde het middenveld opnieuw en Niels en Bernhard konden wat meer terugzakken, kreeg Doenrade weer wat meer grip op het spel en na een mooie voorzet van Niels had Roger v. K. de bal voor het inkoppen maar helaas naast het doel. ( Roger, we weten allemaal dat koppen niet jouw sterkste kant is)
Echter na een van de sporadische aanvallen bracht Ruud Niels in stelling en zijn voorzet naar Roger v. K. was voldoende voor de 1-3.
Deze treffer was de genadeklap voor Schinnen en na een mooie dieptepas van Armand op Roger v.K., die vervolgens zijn tegenstander uitkapte en koelbloedig de 1-4 liet aantekenen was de wedstrijd binnen vijf minuten beslist.

Conclusie :
Over 90 minuten bekeken een verdiende overwinning in deze zeer sportieve wedstrijd tegen een onverwacht sterke tegenstander maar misschien wel ietwat aan de hoge kant. (maar ja, daar hebben 3 gretige spitsen geen boodschap aan!)

Voor volgende week staat de streekderby tegen Hillensberg (uitwedstrijd) op het programma aanvang 16.00.