Doonder vets zien Alfa Sport Puth-Schinnen vets in extremis langszij komen

Wedstrijdverslag Veteranen RKVVD

Hieronder vind u het verslag van de de meest recente wedstrijd van de Veteranen van RKVVD.
Veel leesplezier!


Doonder vets zien Alfa Sport Puth-Schinnen vets in extremis langszij komen

Zegereeks eindigt in 9e minuut blessuretijd

Na de matte vertoning van de week ervoor tegen RKDFC vets, gingen de Doonder vets op deze gure zaterdagmiddag op bezoek bij Alfa Sport Puth-Schinnen vets (het voormalige NVC/Schinnen vets). Met wederom een ruime selectie (15 man) gingen de Blauw-Witten op jacht naar de zevende overwinning op rij.

Met in het achterhoofd de wedstrijd van de vorige week nog vers in het geheugen, begonnen de Doonder vets compact en inzakkend aan deze – uiteindelijk fysieke en soms onvriendelijke – wedstrijd. Binnen vijf minuten werd al hard aan de poort van de Alfa Sport P-S vets gerammeld. Armand zag Maurice vrij staan, die op zijn beurt Bernard in de zestien bediende. Bernard leidde knap zijn directe tegenstander om de tuin, maar zag zijn schot vanaf een meter of 12 naast de verkeerde kant van het doel belanden. Niet veel later leek Niels te profiteren van een slippertje van de laatste man van de thuisploeg door een vrije doortocht naar de keeper te krijgen en uiteindelijk ook scoorde, maar omdat de laatste man, blijkbaar geschrokken van zijn blunder, heel hard “hands” riep, floot de scheids, die deze lastige wedstrijd uiteindelijk knap tot een goed einde leidde, af. Het spel veranderde daarna ten gunste van de fysiek sterke thuisploeg, die een prima voorhoede had met een nog wel erg jonge veteraan en een oud-spits van Schinnen, die een wel heel beslissende hoofdrol in deze wedstrijd zou gaan spelen. Doenrade vets legde het fysiek af en met name de buitenspelval werkte niet naar behoren. Dit zou al gauw leiden tot de openingstreffer. Vanuit het middenveld werd één van de spitsen bediend, die zich knap vrijmaakte van Arno (die in alle eerlijkheid een zeer sterke wedstrijd speelde tegen het spitsenduo) en beheerst de bal langs John W. schoot: 1-0. Doenrade vets was blijkbaar nog niet genoeg wakker geschrokken, want enkele minuten later verscheen de andere spits vrij voor John W. die ondanks zijn gehavende schouder het schot wist te keren. Doenrade vets was het helemaal kwijt en Alfa Sport P-S vets sloegen logischerwijs nog een keer toe. Een niet volledig weggewerkte voorzet viel pardoes voor de voeten van een geheel vrijstaande Alfa Sport middenvelder, die de bal in het leeg doel deponeerde: 2-0. Zo stonden de vets dus voor een helse klus deze middag. Die leek eventjes wat makkelijker te worden nadat Bernard een foutieve terugspeelpass onderschepte, maar i.p.v. de bal aan te nemen, schoot hij vanuit de draai op doel en zag zijn poging jammerlijk naast gaan. Toch krabbelden de vets weer op en dit leidde dan ook terecht tot de aansluitingstreffer. Via Armand en Maurice kwam de bal bij Niels, die deze door de lucht doorspeelde naar Bernard en deze keer schoot Bernard de bal knap met een volley in de kruising: 2-1. En voordat de thuisploeg spreekwoordelijk met de ogen geknipperd had, stond het alweer gelijk. Weer won Arno een duel van zijn tegenstander en zijn pass kwam vervolgens terecht bij Niels, die vanaf zestien meter uithaalde en de bal tot ieders verbazing in doel zag belanden: 2-2. Met deze stand gingen beide teams rusten.

Na rust een compleet eenzijdig beeld. Er was maar 1 ploeg die voetbalde, en dat was Doenrade vets. De ene na de andere fraaie aanval volgde richting het Alfa Sport doel, maar de thuisdoelman (attentie, dat was de oud-Schinnen spits die voor rust al gescoord had), leek onpasseerbaar. Keer op keer zat hij er met gevaar voor lijf en ledematen tussen en alleen al in het eerste kwartier hield hij zo Bernard (2x) en Maurice van het scoren af. De wedstrijd werd harder en harder en de onvriendelijk-heden namen hand over hand toe. I.p.v. de bal werd vaak een voet of been van een speler geraakt, over en weer trouwens. Desondanks werd er ook nog gevoetbald en was het Doenrade vets dat op zoek ging naar een voorsprong. En die zou er ook komen. Een prachtige aanval via Bart en de net ingevallen Marc zag laatstgenoemde een magistrale voorzet afleveren die door Bernard op fraaie wijze werd binnengeschoten: 2-3. Omdat Doenrade vets de wedstrijd maar niet in het slot wist te gooien, bleef de thuisploeg hoop houden op een gelijkspel. Zo werd Bernard gestuit door de doelman en wist Hans na een steekpass van Armand de doelman wel te passeren, maar lukte het Marc niet om de voorzet van Hans binnen te werken. Aan de overzijde viel op een verdwaald afstandsschot geen enkel gevaar te bespeuren, mede door de ijzersterke verdediging. Op enig moment kwam Doenrade vets met een man meer te staan, nadat de jonge Alfa Sport vets aanvaller een werkelijk ongekend schandalige overtreding op Arno maakte en de scheids hem hiervoor een 10 minuten straf gaf. Maar ook de numerieke meerderheid leidde niet tot doelpunten, wel tot kansen overigens. Uit een afgeslagen vrije trap van de thuisploeg wist Armand de bal knap in het spel te houden en nam via vanaf de middellijn de bal mee richting het thuisdoel. Armand zag de doelman uit positie staan en krulde de bal vanaf een meter of vijfentwintig om hem heen, maar de bal kreeg net niet genoeg effect meer en belandde in het zijnet. Even later kwam Maurice oog in oog met de doelman, maar werd ook hij gestuit. En ook Bart kreeg de bal in kansrijke positie niet in het doel door de bal te zacht in te schieten. Inmiddels waren we al beland in de 44e minuut van de tweede helft ?!(die normaliter 35 minuten duurt) om de eerste fatsoenlijke Alfa Sport aanval van deze tweede helft te zien. En zoals zo vaak in dit soort wedstrijden, was het direct raak. Met enig fortuin kreeg de weer terug in het veld gekomen jonge Alfa Sport veteraan de bal in de zestien en schoot hij deze krachtig langs John W. in het doel: 3-3. Omdat Maurice in de laatste aanval van de wedstrijd net te lang aarzelde in de zestien van Alfa Sport vets en zijn schot geblokt zag worden, moesten de Doonder vets uiteindelijk genoegen nemen met een 3-3 gelijkspel. Eindstand: 3-3.

Mannen, een compliment voor de veerkracht in deze wedstrijd. We zijn prima overeind gebleven tegen deze fysiek sterke tegenstander en op basis van de hele wedstrijd verdienden alleen wij de overwinning. Maar goed, je krijgt niet altijd wat je verdient.

Komende zaterdag wacht in Doenrad een tegenstander van internationale allure in de vorm van SV Hillensberg. Aanvang: 16.00 uur. Tot dan!