Doonder Vets winnen streekderby tegen Jabeek en boeken vierde zege op rij

Wedstrijdverslag Veteranen RKVVD

Hieronder vind u het verslag van de de meest recente wedstrijd van de Veteranen van RKVVD.
Veel leesplezier!


Doonder Vets winnen streekderby tegen Jabeek en boeken vierde zege op rij

Doenrade vecht zich terug na vroege 2-0 achterstand naar 2-3!

Selectie bestond deze middag uit 15 mensen.

Op deze herfstachtige zaterdagmiddag moest Doenrade het zonder hun vaste doelman Twan doen. Zijn vervangers werden gevonden in Bernhard (eerste helft) en Roger v. Kempen (tweede helft) en beide mannen deden het goed.Jabeek trad in de sterkste formatie aan en startte gelijk furieus. Doenrade werd meteen onder druk gezet en de ene na de andere aanval volgde op het Doenraadse doel.

In deze periode beperkte Doenrade zich enkel tot verdedigen en na het Jabeeks kwartiertje leek Doenrade ook weer terug te komen in de wedstrijd maar door wat knullig balverlies van Doenrade bedacht zich de middenvelder Van Jabeek geen seconde en met een mooie boogbal lobte hij de bal over Bernhard heen 1-0. Jabeek rook bloed en in dezelfde minuut knalde de spits tegen de lat. Het was weer bij onnodig balverlies in onze verdediging dat de spits van Jabeek zich deze kans geen tweede keer liet ontnemen en de 2-0 was een feit.
Doenrade was wakker geschut en begon beter in hun spel te komen. Na een prachtige combinatie ( in de kantine sprak men van een aanval die je alleen maar bij Barcelona meemaakt) via Boy, Bart, Roger, Niels naar Luc, stond deze laatste oog en oog met de Jabeek doelman maar helaas ging zijn schot langs de verkeerde kant van de paal naast.
Doenrade nam het initiatief over en zette Jabeek onder druk. De back van Jabeek werd horenedol gespeeld door de snelle Niels en uit een van deze snelle aanvallen ontstond de 2-1.
Een dieptepas van Bart op Niels, die de back wederom te snel af was, wiens voorzet spits Roger v. K. bereikte en zoals een echte spits betaamt was de 2-1 een feit.
Jabeek was aangeslagen en kon nog blij zijn met de 2-1 ruststand.In de rust werden enkele wisselingen toegepast. Zo werden doelman Bernhard vervangen door Roger v.K. en Arno Bastin, Arno Benneker en Bart vervangen door respectievelijk Marc, John en Rogier S.
Met deze nieuwe inbreng had Jabeek het zichtbaar moeilijk. Er volgde aanval op aanval op het Jabeekse doel en schoten van Ruud, Rogier en Bernhard hadden in deze fase een beter lot verdiend. Zo ook een kopbal van Marc na een afgemeten pas van Luc Die naast het doel verdween.
Jabeek moest terug en het onderling gemor deed hun spel zichtbaar geen goed en het was nog maar een kwestie van tijd voordat de gelijkmaker viel.
Door de stofzuigers Mark en John op het middenveld werd Jabeek steeds verder teruggedrongen en het was Bernhard die na een mooie solo de gelijkmaker liet noteren. 2-2.
Doenrade rook de winst en zetten nog eens extra aan. Vijf minuten voor tijd was het Mark die Bernhard de diepte in stuurde en zijn strakke voorzet werd schitterend afgerond door de ijverige Niels 2-3.
De wedstrijd was gespeeld en hadden Bernhard en Ruud iets meer geluk gehad zou de de uitslag nog hoger geweest zijn.Uiteindelijk klonk het fluitje voor het eindsignaal van de goed fluitende scheidsrechter Jean Janssen in deze sportieve derby.

Tijdens de derde helft heerste bij Jabeek grote verslagenheid in de kantine.