Doenrade vets openen seizoen 2017-2018 met verdienstelijk 2-2 gelijkspel tegen Höngen vets

Wedstrijdverslag Veteranen RKVVD

Hieronder vind u het verslag van de meest recente wedstrijd van de Veteranen van RKVVD.
Veel leesplezier!


Doenrade vets openen seizoen 2017-2018 met verdienstelijk 2-2 gelijkspel tegen Höngen vets

IJzeren discipline basis voor prima resultaat

Na een zomerstop van ca. twee maanden mochten de Doonder vets de kicksen weer uit het vet halen. Een zomerstop die zich heeft gekenmerkt door een serene rust op de transfermarkt. Want tegenover het vertrek van Teo (aanhoudende fysieke ongemakken) en – vers van de pers – John J. (combinatie tennis en voetbal op 1 dag niet meer uitvoerbaar) staat de komst van Roger Bor en Sithri Steeghs. Verder heeft Ron na jarenlang als speler/(bege)leider te hebben gefungeerd aangegeven ermee te stoppen. Een bedankje voor Ron voor alle werkzaamheden die hij de laatste jaren heeft verricht is dan ook natuurlijk op zijn plek, evenals John J. en voor Teo. En de nieuwkomers worden natuurlijk van harte welkom geheten in ons gezellige vets-team!

De eerste wedstrijd van het seizoen 2017-2018 was in de vorm van Höngen vets meteen een stevige graadmeter. Want Duitse veteranenteams zijn altijd “lauffreudig und einsatzfreudig”. Vanwege een feestweekend werd de wedstrijd omgezet van de zaterdagmiddag naar de vrijdagavond en verplaatst naar het veld van Conventus’03 uit Koningsbosch. De bezetting was deze vrijdagavond wat aan de krappe kant, mede door de omzetting van zaterdag naar vrijdag, getuige de 13 spelers die afreisden naar De Boesj, waarbij de “neuzugänge” Roger en Sithri nog ontbraken.

Doenrade vets begon de eerste helft afwachtend. Met in het achterhoofd de oorwassing tegen Süsterseel vets was Doenrade vets er alles aan gelegen om tegen Höngen beter voor de dag te komen. De tactiek werd hierop dan ook aangepast en begonnen werd met een 4-5-1 systeem waarbij de hele ploeg bij balverlies zich liet terugzakken op eigen helft. Met recht kan gezegd worden dat deze tactiek zijn vruchten afwierp. Höngen had heel veel moeite om door de veldbezetting heen te voetballen. Zo bleef Doenrade vets het eerste kwartier eenvoudig overeind, waarbij de Doonder vets zelfs al enkele keren aan de deur van de gastendoelman klopten. Maar schoten van Hans, Niels en Bernard misten nog de kracht en de precisie, iets wat na twee maanden inactiviteit ook logisch is. Höngen probeerde de wedstrijd wat meer naar zich toe te trekken door veel positiewisselingen en zo nu en dan ontstond via de vleugels ook wel wat ruimte. Maar de voorzetten waren niet op maat en konden iedere keer weer door John of de verdediging weggewerkt worden. Na twintig minuten viel dan toch de eerste treffer te noteren. Een prima individuele actie van Paul stond aan de basis hiervan. Hij kreeg de bal op de eigen helft aangespeeld, passeerde een tegenstander en wist met een fraaie dieptepass Bernard te bereiken. Deze stormde op de hem welbekende wijze naar het Höngen doel en schoot de bal vanuit een lastige hoek knap in de kruising: 0-1. Dit was het sein voor Höngen om nog een tandje bij te zetten, maar ondanks dat bleven de Doonder vets zeer gedisciplineerd spelen. Hierbij mogen met name Niels en Marc vermeld worden. Niels, die de hele wedstrijd zich voor het team wegcijferde en talrijke keren ook het verdedigende werk niet schuwde en Marc omdat hij weer eens een keer liet zien hoe goed hij is in het uitschakelen van de spelbepaler van de tegenpartij. Diezelfde Marc had bijna de 0-2 laten aantekenen. Na een bliksemsnelle counter gaf Bernard de meegesprinte Marc een uitgelezen schietkans, maar Marc wist net niet genoeg kracht te zetten en schoot de bal in handen van de keeper. Ook Höngen kreeg zijn kansen. Behalve een handvol afstandsschoten en kopkansen wist John een schot van dichtbij van een Höngen-middenvelder knap te keren. Toch zou de gelijkmaker nog vallen. Een ogenschijnlijk ongevaarlijke voorzet werd echter door de Höngen-spits op de juiste waarde geschat en hij kopte de thuisploeg onverwacht langszij: 1-1. Doenrade vets bleef in het restant van de eerste helft prima overeind en zag het rustsignaal als een welkom pauzemoment langskomen. Rust: 1-1.

Na de rust een vrijwel gelijk beeld als voor rust. Met Boy in de plaats van Rogier bleef Doenrade vets het vooraf bedachte strijdplan naadloos uitvoeren, tot frustratie van Höngen vets. Wat de Groen-Witte brigade ook probeerde, de Doonder vets gaven geen krimp. Met name de wijze waarop nestor Jan zijn veel jongere tegenstander het leven zuur maakte was een genot om te zien! Doenrade vets weerstond de druk van Höngen in de eerste tien minuten glansrijk en sloeg bij de eerste de beste uitbraak toe. Bernard werd vanaf de eigen helft op pad gestuurd en oog in oog met de gastendoelman faalde hij niet: 1-2. Höngen vets probeerde vanalles en nog wat, maar het richtte allemaal weinig uit. De Doonder vets, prima geleid door de coachende laatste man Armand die de teamgenoten steeds weer op de goede plek zette, gaven nagenoeg niks weg. De enige wapenfeiten van de thuisploeg kwam tot drie keer toe door toedoen van Doenrade vets zelf. Te lang de bal achterin rondspelen met daaropvolgend een verkeerde inspeelpass leidde tot wat hachelijke momenten in en rondom de zestien van Doenrade vets, waarbij Marc 1 keer zelfs aan de spreekwoordelijke noodrem moest trekken om een Höngen-middenvelder geen vrije doortocht richting John te gunnen. Langzaam maar zeker begonnen de krachten bij Doenrade vets wat weg te vloeien, maar toch bleef iedereen keihard werken voor een prima resultaat. En de tegenstoten onder impuls van Paul, Maurice M. en Hans bleven gevaarlijk. Dat de thuisploeg toch nog langszij kwam was dan ook verrassend te noemen. Een voorzet van een Höngen-middenvelder kwam al dan niet opzettelijk tegen de arm van Maurice J. De scheids, die overigens prima floot, legde de bal ondanks protesten van Doenrade vets op de stip. Een Höngen-middenvelder liet John vervolgens kansloos: 2-2. Het duurde even voordat Doenrade vets deze teleurstelling verwerkt had, maar daarna werd de draad weer opgepakt en waren de betere kansen nog voor de Blauw-Witten. Zo kon Bernard net niet een voorzet van Niels bekronen met zijn derde treffer en zag diezelfde Niels een zeker lijkend doelpunt toch nog gekeerd worden door de thuisdoelman. En omdat ook Höngen vets niet bij machte was de Doonder vets stuk te spelen eindigde deze uiterst sportieve wedstrijd in een 2-2 gelijkspel.

Mannen, wat een geweldige start van het nieuwe seizoen! Ondanks twee maanden zonder voetbal hebben we vanaf het beginsignaal tot en met het eindsignaal geknokt en keihard gewerkt voor een goed resultaat. En door eenieders tomeloze inzet én de discipline om steeds weer in te zakken en de eigen tegenstander te volgen hebben we volkomen verdiend een gelijkspel behaald. Een goede opwarmer voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Want komende zaterdag om 17.00 uur komen onze vrienden van IVS op bezoek. Ik ben de afgang van het vorig seizoen (1-6 verlies) in ieder geval nog niet vergeten! Een mooie reden om dit recht te zetten!