Doenrade vets legt ook Amstenrade vets op de pijnbank

Wedstrijdverslag Veteranen RKVVD

Hieronder vind u het verslag van de meest recente wedstrijd van de Veteranen van RKVVD.
Veel leesplezier!


Doenrade vets legt ook Amstenrade vets op de pijnbank

Sublieme tweede helft bezorgt Doenrade vets ruime overwinning

Na de knappe overwinning in Hoensbroek tegen Passarts vets stond op deze zachte zaterdagmiddag de derby tegen onze voetbalvrienden uit Amstenrade op het programma. De thuiswedstrijd werd ruim door Doenrade vets gewonnen, maar Amstenrade vets is altijd een geduchte tegenstander gebleken, zeker in hun eigen thuishaven. Met 15 spelers werd aan deze nieuwe klus begonnen.

Doenrade vets begon overdonderend aan de eerste helft. Al na 30 seconden hadden de bezoekers op voorsprong kunnen komen. Nadat Bjorn Hans de diepte in gestuurd had, leverde Hans een prima voorzet af. De bal belandde bij de tweede paal, maar werd onderweg nog net aangeraakt door een Amstenrade-verdediger, waardoor de inlopende Bernard de bal niet in maar naast het doel tikte. Doenrade vets bleef heer en meester en de openingstreffer liet dan ook niet lang op zich wachten. Een schitterende dieptepass van Armand bracht Hans vrij voor Amstenrade-doelman Van Kessel en Hans schoot de bal onberispelijk binnen: 0-1. Amstenrade vets had het zwaar en mocht van geluk spreken dat Bernard bij een uitbraak de bal in de zestien net niet bij Maurice M. kreeg, mede door adequaat ingrijpen van Van Kessel, waardoor de marge slechts 1 bleef. Doenrade vets haalde zich vervolgens zelf onnodig uit de wedstrijd door veel te vaak de lange bal te hanteren en daardoor dus ook veel te snel balverlies te lijden. Dit hielp de thuisploeg langzaam maar zeker in het zadel. Onder impuls van Rais en Kuipers begonnen de Oranjehemden de grip op de wedstrijd over te nemen. Doenrade vets kon de bal simpelweg niet meer binnen de eigen ploeg houden en leidde zo veelvuldig balverlies. Een van deze momenten leidde tot een gevaarlijke tegenaanval, die pas op de rand zestien via een overtreding kon worden gestuit. De toegekende vrije trap werd vervolgens fraai door Amstenrade-aanvaller Setzu binnengeschoten: 1-1. Doenrade vets was het even helemaal kwijt en mocht zich tot drie keer toe bedanken bij doelman John, die even vaak handelend optrad bij een drietal gevaarlijk indraaiende hoekschoppen. Vervolgens brak er een fase van gelijkwaardigheid aan, waarbij beide ploegen elkaar in evenwicht hielden en over en weer speldenprikjes uitdeelden zonder echt doelgevaarlijk te worden. Vervelend waren de lichamelijke ongemakken die Rogier en een blessure die Arno noodgedwongen naar de kant brachten. Zij werden vervangen door Paul en Bernard. En zo zochten beide teams de kleedkamers op nadat de voortreffelijk leidende scheidsrechter Gielkens voor het rustsignaal blies. Ruststand 1-1.

Na een eerste helft met drie gezichten (goede beginfase, zwakke middenfase, gelijkopgaande eindfase) was het de vraag hoe Doenrade vets de tweede helft voor de dag zou komen. Dat zou al heel snel blijken, want vanaf het fluitsignaal van scheidsrechter Gielkens was er nog maar 1 ploeg die het spelbeeld bepaalde en dat was Doenrade vets. Door steeds goed druk te zetten op de tegenstander en steeds de juiste keuzes in balbezit te maken, werd Amstenrade vets het mes op de keel gezet. Dit leidde na een kleine tien minuten tot een hernieuwde voorsprong. Armand vond met een steekpass de slim vrijgelopen Roger in de zestien, die op zijn beurt Hans aanspeelde. Hans kon vervolgens alleen nog maar onreglementair gestuit worden door Amstenrade-verdediger Smeets en dat leverde de vets een strafschop op. Deze werd door Maurice M. keurig binnengeschoten: 1-2. Doenrade vets had Amstenrade vets nu in een houdgreep en liet deze ook niet meer los. De ene na de andere aanval golfde naar het Amstenrade-doel en de gastheren wisten vrijwel niet meer onder deze druk uit te komen. De beide spitsen, Setzu en Hulscher zaten volledig in de tang bij resp. Maurice J. en Bernard, met daarachter de prima rugdekking gevende Bjorn als slot op de deur. En Paul speelde vanuit de linkerzone achter Hans een puike wedstrijd. Met een soepel draaiend middenveld en een messcherpe aanval was er op een gegeven moment geen houden meer aan voor Amstenrade vets. Eerst leek Armand zich een vrije doortocht te verschaffen naar het Amstenrade-doel, maar besluiteloosheid bij de laatste horde zorgde ervoor dat een Amstenrade-verdediger de bal ternauwernood kon uitschieten. De daaropvolgende uitgooi van Niels bracht Maurice M. in kansrijke positie in de zestien van Amstenrade vets. Hij speelde de bal knap over laatste man Vonken heen en lobde de bal fraai over de uitgekomen Van Kessel: 1-3. Maar het mooiste moment van de dag moest nog komen. Na een werkelijk fantastische aanval over zeker 12 schijven vond Niels Roger in de zestien, die de bal vanuit een moeilijke hoek knap binnenschoot: 1-4. De koek was nog niet op. Want nu was het Paul die met een afgemeten voorzet Maurice M. wist te bereiken die de bal bekeken binnenkopte: 1-5. Doenrade vets overliep Amstenrade vets compleet in deze fase en het was wachten op een volgende treffer. Nu was het Roger die de bal voortzette en was het Hans die op knappe wijze de 1-6 binnenschoot. Doenrade vets bleef de baas in het veld en Amstenrade vets kon niet anders dan constateren dat zij de tweede helft niets meer in te brengen hadden. En zo eindigde deze uiterst sportieve wedstrijd na het laatste fluitsignaal van de sublieme scheids Gielkens in een 1-6 overwinning voor de Blauw-Witten. Eindstand: 1-6.

Mannen, ik kan me eerlijk gezegd niet meer herinneren wanneer we voor de laatste keer zo goed gevoetbald hebben en dat ook nog zelf hebben beloond met treffers. Het was echt een weergaloze tweede helft!!! Nu hebben we twee zaterdagen vrij om toe te werken naar een echte kraker. Want op 13 mei as. spelen we uit om 17.00 uur tegen Susterseel vets en daar zullen we echt met zijn allen vol gas moeten geven om een goed resultaat af te dwingen!