Doenrade vets laat niets heel van Jabeek vets

Wedstrijdverslag Veteranen RKVVD

Hieronder vind u het verslag van de meest recente wedstrijd van de Veteranen van RKVVD.
Veel leesplezier!


Doenrade vets laat niets heel van Jabeek vets

Monsterscore krijgt na rust vorm

Na de carnavalsfestiviteiten stond deze zaterdag de derby tegen Jabeek vets op het programma. Het was de vraag in welke “mood” de bezoekers zouden komen, met de 1-5 afstraffing van de heenronde nog vers in het geheugen. Doenrade vets miste om diverse uiteenlopende redenen een pak spelers en beschikte deze zaterdag over 13 fitte spelers.

Vanaf het eerste fluitsignaal wist Doenrade vets een veldoverwicht te scheppen. Zo kwam er al snel een kans voor Bernard op aangeven van Boy, maar Bernard stuitte op de doelman van Jabeek. Jabeek stelde hiertegen slechts 1 wapenfeit tegenover, maar door een gebrekkige aanname wist een Jabeek-aanvaller in kansrijke positie niet gevaarlijk te worden. Doenrade bleef sterker en een treffer kon dan ook niet uitblijven. Het was Danny die Bernard in de diepte op maat bediende en deze keer was Bernard wel trefzeker: 1-0. Het was mooi om te zien dat iedere speler van Doenrade zijn taken goed bleef uitvoeren. Zo bleven de linies goed gesloten, werden de eigen mannetjes goed gevolgd en werd daar waar mogelijk de snelste weg naar het Jabeek-doel gezocht. Als daarbij de eindpass nog wat zorgvuldiger was geweest, waren er nog veel meer kansen geweest. Doenrade vets bleef zoeken naar meer doelpunten en had de pech dat Luc – na een inmiddels zo welbekende onnavolgbare solo – vrij voor de gastendoelman overschoot en Niels door diezelfde doelman van een zeker lijkend doelpunt werd afgehouden. Toch vergrootte Doenrade vets voor rust de marge. Een fraaie dieptepass van Hans kwam bij Bernard terecht, die Danny op maat bediende: 2-0. Met deze tussenstand werd de rust ingegaan.

Direct na rust verzuimde Bernard de zogeheten “vorentscheiding” te realiseren. Na een mooi opgezette aanval stapte hij in kansrijke positie over de bal, een actie waar geen enkele medespeler rekening mee hield en Bernard zelf waarschijnlijk ook niet. Het was dan ook volledig tegen het spelbeeld in dat Jabeek langszij kwam. Een daverend schot van een Jabeek-middenvelder spatte op de lat uiteen, maar de afvallende bal kwam al dan niet opzettelijk tegen de arm van Arno Be. aan. Op appelleren van de Jabeek-spelers floot scheids Lei voor een strafschop, die feilloos werd binnengeschoten door Jabeek-speler Douven: 2-1. Spanning terug, zou je denken. Niets was minder waar. Wat volgde was een waar bombardement van Doenrade op het Jabeek-doel, wat resulteerde in een reeks van treffers. Eerst was het Hans, die het meest attent reageerde op een assist van John J: 3-1.  Vervolgens stelde Niels Bernard in staat om te scoren (4-1) en niet veel later was het diezelfde Niels die Hans een niet te missen kans bood: 5-1. En weer enkele minuten later mocht Niels ook op de scorekaart worden toegevoegd na een assist van Bernard: 6-1. Jabeek geloofde het allemaal wel, maar Doenrade bleef doorgaan naar meer doelpunten. En die kwamen er ook. Niels tekende voor de tweede van de middag op aangeven van Bernard (7-1) en vijf minuten voor tijd maakte Bernard op aangeven van Hans zijn derde (8-1). het slotakkoord was voor Hans, die na een assist van Niels ook zijn derde van de middag liet aantekenen: 9-1. Hierna vond scheids Lei het mooi geweest en kon Jabeek de wonden likken en Doenrade nagenieten van een ware voetbalshow.

Mannen, complimenten voor dit buitengewoon knappe resultaat! Vooral de gedisciplineerde wijze waarop de wedstrijd werd gespeeld verdient een dikke pluim! Dit resultaat vormt een goede opmaat voor de tegenstander van volgende week, SV Brunssum. De eerste en enige ontmoeting van vorig seizoen verloren we, ondanks de kleine nederlaag destijds, toch redelijk kansloos. Kortom: er ligt een mooie krachtmeting in het verschiet!

veteranen