Doenrade vets hard onderuit in seizoensouverture

Wedstrijdverslag Veteranen RKVVD

Hieronder vind u het verslag van de de meest recente wedstrijd van de Veteranen van RKVVD.
Veel leesplezier!


Doenrade vets hard onderuit in seizoensouverture

Favoriete tegenstander IVS beslist duel al voor rust

Op een heerlijke zaterdagmiddag mochten de vets eindelijk beginnen aan de competitiestart na de zomerperiode. Door het wegstrepen van de eerste drie wedstrijden tegen de Duitse tegenstanders vanwege de vakantieperiode, stond er een thuiswedstrijd tegen IVS op het programma. Een tegenstander waartegen we altijd leuke wedstrijden spelen en bijna altijd de overhand hebben.

Met een totaal van 15 fitte spelers, met nieuwkomers Maurice Meijer en Teo Duarte, werd met veel vertrouwen begonnen aan de wedstrijd.

Al in de aanvangsfase werd duidelijk dat IVS deze middag met duidelijke intenties naar Doenrade was gekomen en dat was de volle winst. IVS, met gelouterde spelers als Bergrath, Borgt, Omani, Eerens en Horrichs en ook nog een aantal – voor mij – onbekende spelers die echt een potje konden ballen, liet de bal meteen goed rondgaan. Doenrade vets oogde nog onwennig en kon weinig anders dan tegenhouden. Dat lukte tien minuten aardig met ook nog een aardige kans voor Hans, die slim werd vrijgespeeld door Maurice in de zestien, maar bij de balaanname op de bal ging staan en hierdoor niet meer op doel kon schieten. Tien minuten later had IVS al aardig orde op zaken gesteld. Eerst kon Horrichs ongehinderd een hoekschop binnenknikken (0-1) en vervolgens wist de sterke rechtsbuiten zich op de rand zestien te ontdoen van zijn tegenstander en in de korte hoek voor de 0-2 te tekenen. Ondanks deze tegenslag rechtte Doenrade vets zijn rug en kreeg het ook wat kansjes, zonder echt te kunnen doordrukken. Maar nadat IVS weer gas gaf en de kruitdampen waren opgetrokken, stond er een onthutstende tussenstand op de borden. Na een fraaie aanval over hun rechterkant wist de rechtshalf een afgemeten voorzet af te geven op Bergrath die voor de 0-3 zorgde. Alsof dat niet genoeg was, verzuimde Doenrade vets een afgeslagen aanval weg te werken uit de zestien, waardoor een IVS-middenvelder de bal nog een keer voor het doel wist te gooien en daar Borgt op maat bediende: 0-4. En als klap op de vuurpijl omzeilde Omani de buitenspelval en doelman John en stond er een 0-5 score op het scorebord. Bij Doenrade vets ging Bernard als slot op de deur in de verdediging spelen en schoof Hans naar de spitspositie. Voor rust liet Doenrade vets zich nog 1 keer zien. Armand onderschepte een breedtepass aan IVS-zijde, zette een 1-2 met Hans op en schoot de bal onder de gastendoelman binnen: 1-5. Het rustsignaal van scheidsrechter Lei kwam daarna als een ware verlossing.

Na rust een beter Doenrade vets. IVS werd meer onder druk gezet en Doenrade vets probeerde ook meer in de buurt van het doel van IVS te komen. Maar buiten wat afstandsschoten van Roger en Bart werd er weinig echt doelgevaar gesticht. IVS, ongetwijfeld nog verrast door de ruime voorsprong, moest weer even in het ritme komen, maar bij de eerste echte serieuze aanval richting John was het weer raak. Weer was het de rechtsbuiten van IVS, die voor het overige prima aan banden werd gelegd door de debuterende Teo, die met een knappe individuele actie de linksbuiten een niet te missen kans bood: 1-6. Daarna golfde het spel op en neer waarbij beide teams nog kansen kregen. Zo redde Peter nog een keer op het laatste nippertje en stond John nog enkele keren op de goede plek om verder onheil te voorkomen. En aan de andere kant was Maurice twee keer dichtbij een doelpunt, maar zijn schoten misten precisie en werd Hans op randje buitenspel na een steekpass van Armand al dan niet terecht teruggefloten.

Desondanks bleef het een sportieve wedstrijd, waarbij Doenrade bij vlagen echt wel liet zien dat het kan voetballen. Maar ook aan IVS-zijde, met een zeer sterke Borgt, liet geregeld hun klasse zien. Gescoord werd er uiteindelijk niet meer, zodat met een 1-6 eindstand de kleedlokalen konden worden opgezocht.

Mannen, alle begin is moeilijk, zullen we maar zeggen. Als je steeds je tegenstander de baas bent en van ze wint, dan komt de eerste nederlaag steeds dichterbij. Nou, die hebben we bij deze dan gehad. Vanaf nu laten we zien dat iedere ploeg rekening met ons moet houden. Want met de teamgeest zich het wel goed!

Komende zaterdag komt Roosteren om 17.00 uur op bezoek. Een goede ploeg, maar dat zijn wij ook!