‘De weg naar een nieuwe school’

In de edities van Sittard-Geleen van Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad van donderdag 26 maart 2015 wordt gemeld dat gemeente Onderbanken de grootste beer op de weg is voor een nieuwe school voor de kernen van Doenrade, Jabeek en Bingelrade.
Het artikel meldt dat “een discussie over een nieuwe school is bij Rens Evers, wethouder in Onderbanken, een doodlopende weg.”

De voorzitter van het College van Bestuur van schoolbestuur Innovo  “ziet in de toekomst een ‘groene school’ verrijzen voor de dorpen, waar kinderen leren omgaan met natuur, planten en dieren. Een school die past bij de omliggende regio.”
Ook wordt gemeld dat op deze nieuwe school “extra aandacht zal zijn voor de Duitse taal”, wat in deze grensstreek met Duitsland op een steenworp afstand een mooie onderwijskundige aanvulling is voor de leerlingen van deze nieuwe school.

De komende weken zullen de schoolbesturen van de 2 scholen aan de slag gaan om de laatste hobbel – een gemeente Onderbanken die de stelling inneemt niet te willen investeren in een nieuw schoolgebouw – te effenen.

Meer informatie vindt u in de gedrukte en betaalde digitale edities van Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad van donderdag 26 maart 2015.