“Arbeitssieg” Doenrade vets tegen Passart vets

Wedstrijdverslag Veteranen RKVVD

Hieronder vind u het verslag van de meest recente wedstrijd van de Veteranen van RKVVD.
Veel leesplezier!


“Arbeitssieg” Doenrade vets tegen Passart vets

Sterk collectief en efficiënt omgaan met kansen bezorgen Doonder vets knappe overwinning

Een week na de onverdiende en geflatteerde nederlaag tegen Schinveld vets, waarmee tevens een einde kwam aan een ongeslagen reeks van meer dan 12 wedstrijden, stond deze koude zaterdagmiddag een bezoek tegen Passart vets op het programma. De oorspronkelijke tegenstander, Armada, kreeg niet genoeg spelers bij elkaar en door snel handelen van Roger werd Passart vets als vervanger vastgelegd. Van de tegenstander wisten we nagenoeg niets, behalve dat zij op hetzelfde complex spelen als onze voormalige tegenstander VKC vets. Met een krappe selectie van 12 man gingen we de strijd met Passart vets aan.

Dat Passarts vets geen tegenstander zou blijken die de Doonder vets zo maar even aan de kant gingen zetten, bleek al heel snel. Door constant druk te zetten bij balbezit van ons, kregen de Doonder vets niet of nauwelijks de kans om hun bekende tegenaanvalspel te spelen. En zo was het eigenlijk de gehele eerste helft “net niet” voor de Doenrade vets. Zo wist Roger net niet te scoren na een afgemeten dieptepass van Armand, wist Hans Bernard net niet te bereiken in de zestien, kon Maurice M. net niet bij een dieptepass van Armand komen, kreeg Bernard net niet de bal bij Hans of Maurice M, die beide in de zestien vrij stonden en kreeg Roger de bal net niet voorbij de keeper nadat hij van een meter of acht kon aanleggen. Wie op basis van het vorenstaande denkt dat Doenrade vets de toon zette, heeft het mis. Want het was Passart vets dat veruit het meeste balbezit had en zo nu en dan ook vervaarlijk doordrong tot het doel van John W. Diezelfde John W. voorkwam met een sublieme reflex een zeker lijkend tegendoelpunt van een Passart-aanvaller, die vanaf een meter of 18 ongehinderd kon uithalen. Het was overigens sowieso de wedstrijd van de verdediging. Met John W. die er op de juiste momenten altijd staat, hebben de vets een prima doelman tussen de palen staan. De net uit Amerika teruggekeerde Rogier speelde een dijk van een wedstrijd en legde zijn directe tegenstander volledig aan banden.  En dan het monumentale centrale duo van deze zaterdag. Chapeau voor de gretige wijze waarop Jan en Jean deze wedstrijd gespeeld hebben! Daar kan alleen maar een heel diepe buiging voor gemaakt worden. En met op links “knoteraer” Maurice die zoals bekend zijn directe tegenstander onzichtbaar maakt is de gehele laatste linie uitgelicht. Dit wil overigens zeggen dat het middenveld en voorhoede niet functioneerde. Integendeel: er werd hard gewerkt, maar omdat de linies te ver uit elkaar speelden, ontstond er vaak te veel ruimte voor Passart vets, waardoor er steeds druk op de ketel bleef. Desondanks kregen de gastheren weinig tot geen uitgespeelde kansen, op een kopbal in de zestien in kansrijke positie na. Zo eindigde de eerste helft dan ook zoals deze begon, namelijk met de welbekende brilstand. Ruststand: 0-0.

Na de moeizaam verlopen eerste helft was het de vraag hoe Doenrade vets de tweede helft zou gaan aanvliegen. Als eerste werd afgesproken dat Doenrade vets bij balverlies het veld zo klein mogelijk ging maken door terug te zakken tot vlak over de helft van Passart vets. En zoals zo vaak dit seizoen betaalde deze tactische zet zichzelf volledig uit. Na een overtreding op Roger op ca. 25 meter van het vijandelijke doel nam Maurice M. de bal op het moment dat de thuisdoelman de muur nog aan het zetten was. De bal verdween buiten bereik van de keeper in het doel: 0-1. Doenrade vets voelde zich enorm gesteund door deze voorsprong en knokte voor wat het waard was. Met name de onvermoeibare Hans en Marc namen hierin het voortouw en de rest op sleeptouw. Het mocht dan ook geen verrassing heten dat de tweede Doenraadse treffer werd ingeleid door Marc. Hij troefde zijn directe tegenstander af in een duel om de bal. De bal kwam bij Maurice M. terecht, die een feilloze dieptepass gaf op Roger, die op zijn beurt de bal prachtig over de uitgekomen Passart-doelman heen lobde: 0-2. Passart vets was het even helemaal kwijt en Doenrade vets verdedigde met hand en tand de verkregen voorsprong. Wat Passart vets vervolgens ook probeerde, de Doonder vets gaven geen krimp. En als Passart vets dan al eens een (schiet)kans kreeg, werd daar onzorgvuldig mee omgegaan. Op het moment dat Passart vets geknakt leek, kwamen de gastheren toch weer terug in de wedstrijd. Nadat de Passart-spits iets teveel ruimte kreeg in de zestien van Doenrade, wist deze met een bekeken schot de spanning volledig terug te brengen: 1-2. Wat volgde was een ware belegering van Passart-zijde, waarbij Doenrade vets met man en macht verdedigde. Ondanks enkele hachelijke momenten voor het doel van John W. bleef Doenrade vets op wilskracht overeind. En de enige keer dat de bezoekers nog voor het doel van Passart verschenen, was meteen beslissend. Een hoekschop van Hans leek al door Maurice M. te worden binnengeschoten. Diens inzet belandde echter op de paal, maar Bernard was er als de kippen bij om de rebound te verzilveren: 1-3. Deze klap kwam Passart vets niet meer te boven en het had nog mooier kunnen worden voor Doenrade vets, als Roger na een messcherpe counter ook nog voor een vierde treffer had gezorgd, maar de thuisdoelman besliste dit duel in zijn eigen voordeel. Niet veel later blies de goed leidende scheids voor de laatste maal en konden de Doenrade vets weer een zege bijschrijven. Eindstand: 1-3.

Mannen, wat een geweldige teamprestatie tegen een voetballend sterke tegenstander! Ondanks een moeizaam verlopen eerste helft hebben we de tweede helft laten zien waarom wij dit seizoen vrijwel onklopbaar zijn! Geweldig! Laten we deze lijn doortrekken naar komende zaterdag, waar ons een lastige klus wacht op bezoek bij VV Amstenrade (aanvang: 17.00 uur).