Inspiratieloos Doonder vets ten onder tegen Adveo vets

Wedstrijdverslag Veteranen RKVVD

Hieronder vind u het verslag van de meest recente wedstrijd van de Veteranen van RKVVD.
Veel leesplezier!


Inspiratieloos Doonder vets ten onder tegen Adveo vets

Doelpunt Paul niet genoeg in rommelige streekderby

Na een weekje rust mochten de vets weer aantreden en wel tegen Adveo vets. Deze derby is altijd een leuk potje voetbal tegen een geduchte tegenstander. Met 14 man betraden de vets de spreekwoordelijke strijdarena.

Eerste helft
De aanvangsfase was overduidelijk voor de bezoekers uit Oirsbeek. Zonder gevaarlijk te worden bepaalde Adveo vets de eerste tien minuten het tempo. Doonder vets wist hier nagenoeg niets tegenover te zetten. Daarna kwamen de Blauw-Witten wat beter in het veld, zonder dat zij gelegenheidskeeper Bart Mertens in de problemen brachten. Halverwege de eerste helft brak de wedstrijd open. Een goede aanval van Adveo vets resulteerde in een afgemeten voorzet van Özgur Yigit, waarna Bart Bruls zowel John alsook Maurice in de lucht aftroefde: 0-1. Doonder vets drong erna wel aan, maar buiten wat speldenprikjes (schot Roger van zestien meter over; schot Armand van 25 meter over) wisten de Doonder vets niets af te dwingen. Omdat ook Adveo vets niets meer afdwong, gingen beide ploegen na een bedroevende eerste helft rusten met een 0-1 tussenstand.

Tweede helft
Na rust een dominanter Doonder vets. Het balbezit was veelvuldig voor de thuisploeg, maar het gaat er dan om hoe ermee wordt omgegaan. In het geval van Doenrade vets niet al te best, want er werd weinig tot niets afgedwongen. Weer stak het euvel van Roosteren op: onwaarschijnlijk veel en onnodig balverlies en die keren dat de vets eindelijk rond de zestien van Adveo vets kwam, was de eindpass matig tot slecht. En dan wordt het moeilijk scoren. Eén van de weinige lichtpunten was Ivo, die een dijk van een wedstrijd speelde. Datzelfde gold ook voor de tweede helft ingevallen Paul. Aan de werklust lag het overigens niet, maar het samenspel was weer teleurstellend. En Adveo werd nog verder in het zadel geholpen door de Doonder vets zelf. Eerst volgde er een mislukte verdedigende actie, waarna het balverlies een tegenaanval van Adveo inluidde. John leek de steekpass van Frank Smeets makkelijk te onderscheppen, maar verkeek zich volledig op de bal, waardoor de meegelopen Özgur Yigit de bal simpel in het lege doel schoof: 0-2. De Doonder vets richtten zich nog één keer op, maar het was tekenend dat het eerste schot op doel van Niels pas 10 minuten voor tijd te noteren viel. Het schot werd overigens prima gekeerd door Bart Mertens. Toch kwam Doenrade vets nog iets dichterbij. Uit een hoekschop van Niels was het Paul die 5 minuten voor tijd de 1-2 binnenkopte. Doenrade vets ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar ontsnapte nadat Bart Mertens met een geweldige uittrap Bart Bruls lanceerde. Het was Ivo die met een knappe verdedigende actie een derde tegentreffer wist te voorkomen. Aan de overzijde had Bart de gelijkmaker op zijn schoen. Na een klutsbal kreeg hij de bal volledig vrij in de zestien, maar in plaats van een schot op doel produceerde hij een afzwaaier. Illustratief was de laatste poging om de bal in de zestien te krijgen. Eerst werd er secondenlang gewacht om de bal van achteruit te passen, om vervolgens de bal knullig over de zijlijn te verspelen. Lei vond het genoeg en floot voor de laatste keer. Eindstand: 1-2.

Tja mannen, dit was niet al te best en dat weten we zelf ook. Komende zaterdag komen we echt uit een ander vaatje aan het tappen, want dan komt Süsterseel op bezoek. En we weten allemaal nog hoe dat vorig seizoen is afgelopen…